Close
Egy hatalmas rejtély ez a ház az egyik ausztrál szigeten

Egy hatalmas rejtély ez a ház az egyik ausztrál szigeten

Az Ausztráliához tartozó Bruny-sziget egészen csodálatos hely, ez a ház a masszív kőfalaival és sötét beltereivel mégsem ontja magából a lüktető harmóniát és az otthonosságot.

A gyönyörű tájat elnézve enyhén stílusidegen, mintha csak a világ egy másik helyén húzták volna fel, majd ide hurcolták volna. Kicsit olyan, mintha egy hatalmas luxusbörtön lenne, egy hely, ahová a befolyásos alakok önként száműzetésbe vonulhatnak.

A várfalakra emlékeztető megoldás és a hatalmas, egybefolyó ablakoszlopok is tökéletesen passzolnak ahhoz a fagyos hangulahoz, amit a ház áraszt magából. A kőfalak egyébként remek védelmet nyújtanak az erős tengerparti szelek ellen, de a rideg, sötét enteriőrre ez sem ad magyarázatot – főleg egy napfényben fürdő paradicsomban.

Ennek ellenére a sziget gyönyörű – ezért is olyan képzavaros az egész –, bár ha valakihez passzol ez a stílus, az nem kizárt, hogy itt találja meg a lelki békéjét vagy a hőn áhított magányt. Bruce Wayne komor hangulatához és másodállásához például pont passzolna, ideális ausztráliai iroda lehetne neki.

Összehasonlításképp, íme a sziget, amely szabad és élettel teli. Már az is jót tesz az ember lelkének, ha képeket néz róla:

És íme a ház, amely egy kicsit más:

Eközben a szomszédban, Új-Zélandon:

(Forrás: Uncrate)

ház | fekete | óceánia | ausztrália | Bruny-sziget

FOLYTASD EZZEL

Rátaláltunk a kényelmes luxusra Magyarország egy varázslatos pontján

Így néz ki egy penthouse a világ legmagasabb lakóépületében

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Ától zéig megvalósítja álomotthonod ez a pazar budapesti cég
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom