Close
Először zár be 129 éves történelme során a stockholmi Skansen

Először zár be 129 éves történelme során a stockholmi Skansen

Először zár be 129 éves történelme során a stockholmi Skansen. A népszerű szabadtéri múzeumot pénteken zárják be meghatározatlan időre, így már a hagyományos karácsonyi ünnepek alatti rendezvényeik is elmaradnak.

A Skansen a svéd főváros egyik legkedveltebb kiránduló- és pihenőhelye, a világ legrégebbi szabadtéri néprajzi múzeuma. Az építészeti, néprajzi emlékeket bemutató szabadtéri múzeumokat a mintájára nevezik világszerte skanzennek. A svéd skansen szó jelentése sánc, ami az egykor ott emelt katonai építményre utal.

Tradicionális svéd házak a Skanzen Nemzeti Parkban

A múzeumot a pandémia kitörése óta mindeddig azért tudták nyitva tartani, mert szabadtéri létesítmény. Ugyanakkor a látogatók száma eddig is korlátozott volt a koronavírus-fertőzés kockázatának minimalizálása érdekében.

Stefan Löfven svéd miniszterelnök azonban a napokban szigorúbb intézkedéseket jelentett be a járvány megfékezésére, például megtiltották a nyolc főnél nagyobb létszámú csoportosulást és rendezvényeket, ezért a múzeumnak sem maradt más lehetősége, mint bezárni. Az intézmény ugyan hangsúlyozta, hogy rendkívül nehéz gazdasági helyzetben van, de egyúttal azt is jelezték, hogy hozzá akarnak járulni a járvány elleni védekezéshez.

Tradicionális svéd házak

A svéd főváros Djurgarden-szigetén található Skansen látogatói százötven korabeli épületet láthatnak, házakat, tanyákat, műhelyeket, amelyek történelmi hűséggel mutatják be a svéd nép életét a középkortól napjainkig. Emellett az északi ország jellegzetes állatai, rénszarvasok és medvék is láthatók a park kis állatkertjében.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: MTI)

skanzen | svédország | Skanzen Nemzeti Park | néprajz | stockholm

FOLYTASD EZZEL

Olyan újításokat vezet be ez a légitársaság, aminek mindenki örülni fog

A világ legszebb hegyeit egyszer az életben látni kell – Ezeket járd végig!

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom