Close
2022 a digitális fejlődés éve lehet Magyarországon

2022 a digitális fejlődés éve lehet Magyarországon

Az Európai Unió 2021-es digitális gazdaság és társadalom fejlettségét mérő listája alapján Magyarország a 27 tagállam közül csupán a 23. helyen áll, a szomszédos országok szinte kivétel nélkül megelőzik hazánkat a felmérésen. 2020-ban hiába kényszerítette a koronavírus-járvány home office munkavégzésre a vállalatokat, tartósan csak úgy lehetne eredményeket elérni, ha a cégek átalakítanák szervezeti struktúrájukat és belső folyamataikat.

Földesi László Ákos, a Systemfarmer Zrt. elnök-vezérigazgatója úgy látja, hogy fokozatos, lassú javulás figyelhető meg a magyar cégvilágban, és 2022 a digitális átalakulás éve lesz hazánkban is.

„2022-ben megkerülhetetlen a felhő technológiák, vállalatirányítási rendszerek vagy üzleti intelligencia szoftverek alkalmazása – a mesterséges intelligenciáról, gépi tanulásról nem is beszélve.  A versenyképesség fenntartása érdekében egyre több magyar vállalat bízza meg csapatunkat is az IT folyamatok korszerűsítésével, a legtöbb megkeresés felhőszolgáltatások bevezetésére irányul” – magyarázza Földesi László.

A 2021-es felmérés a 2020-as, COVID-19 előtti adatokat közli, épp ezért 2022-re, és még inkább 2023-ra egyre több magyar cég dönt a digitális fejlődés mellett. Mivel a pandémia sok vállalatot térdre kényszerített, ezért az elpárolgott munkaerő fedezésében segítséget nyújthat a digitalizáció és az automatizáció:

„2021 első felében egy kikényszerített helyzetnek lehettünk szemtanúi: olyan iparágak is remote kezdtek el dolgozni, ahol korábban egyáltalán nem volt jellemző a home office munkavégzés, ilyen például a bankszektor. A járvány csillapodásával lettek olyan cégek, amelyek megmaradtak az otthoni munkavégzésnél, irodáikat is megszüntették. Emellett sokan a vírus előtti gyakorlataikhoz tértek vissza; viszont sokan vannak azok a cégek is, akik a többféle előnnyel járó hibrid munkavégzés mellett döntöttek. A Systemfarmernél számtalan hibrid megoldást be tudunk vezetni az ügyfeleinknek, amely egy fontos lépés a digitalizációs felzárkózásban.”

Le kell szögezni, hogy a változás eléréséhez az első lépés az újításokkal szembeni bizonytalanság és ellenérzések legyőzése. Ha a menedzsment nem nyitott az innovációkkal szemben, akkor a folyamat nem lesz sikeres. A technológia fejlettsége és az IT szakemberek hozzáállása gyakran nem elegendő a digitális átalakuláshoz: konkrét terv és átfogó fejlesztések kellenek a folyamathoz, amely nem merül ki egy felhő tárhely bevezetésében.

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Egészségbiztosítás tippek – segítség a választásban

A legjobb életbiztosítás tippek segítenek dönteni

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom