Close
A kedvenc borkereskedésünk 25 éves – Megkóstoltuk a két bort, amivel ünneplik

A kedvenc borkereskedésünk 25 éves – Megkóstoltuk a két bort, amivel ünneplik

Idén 25 éves lett a Bortársaság. Az egyik legnagyobb hazai borkereskedésnek mégsem azért tapsolunk, mert ilyen szép kort megélt, hanem mert 25 éve mehetünk el úgy vásárolni hozzájuk, szerte az országban, hogy egy percig sem kell aggódnunk, vajon jó lesz-e a bor, amit hazaviszünk.

A Bortársaság biztos pont lett borfronton, minden látogatás olyan, mintha egy bohém haverunkhoz ugranánk be, aki bejárta a világot, több ezer bort kóstolt, és mindig van egy-két új, izgalmas tétel a pincéjében.

A jeles dátumra is két olyan bort választottak, ami a maga nemében megismételhetetlen: egy tokaji pinot noirt és egy balatonboglári pezsgőt.

Légli Ottóék a Balaton déli partján évek óta készítenek pezsgőt, az egész család hatalmas champagne-rajongó. Ők viszont nem a híres francia borvidék pezsgőit követik, hanem a balatoni pezsgő igazi arcát keresik: ez az 1400 palackos tétel is illeszkedik a törekvésbe. A 2013-as évjáratú, hagyományos, azaz palackban másoderjesztett és érlelt pezsgőt Ottó és Bogi 53 hónapon keresztül tartották finomseprőn, és a fajták sem mondhatók hagyományosnak.

A rajnai rizling és pinot blanc házasítás garancia a frissességre, a hosszú érlelés pedig a finom és elegáns buborékokra. Nagyon gazdag pezsgő, hosszú utóízzel, amiből sajnáljuk, hogy nyárra már egy palack sem fog maradni. Az ünnepek alatt viszont érdemes kiélvezni.

A másik bor szintén egyedülálló: a világhírű spanyol borászat, a Vega Sicilia tokaji “kistestvére”, az Oremus most először töltött palackba pinot noirt.

Bár Sauskáéknak hála már néhány hónappal ezelőtt megismertük, milyen a pinot noir, ha tokaji, most már egészen biztos, hogy a világ egyik legnépszerűbb kékszőlőjének telepítése egészen új dimenziókat nyit majd a borvidéken.

Az Oremus Pince 2016-os hordóválogatásából összesen 1200 palack kétszült, a Tolcsva melletti, riolitos-agyagos talajú terület alapanyagából.

A burgundi pinot noiroknál teltebb karakterű, gazdagabb, gyümölcsösebb, a köves területnek köszönhetően pedig elegáns sós, ásványos karakterű. Akár a halászlé mellé is kóstolhatjuk, nem okoz csalódást.

(Fotók: Bortársaság)

oremus | borkereskedés | évforduló | bor | borász

FOLYTASD EZZEL

Így kerülheted ki a turistacsapda-gyanús éttermeket Olaszországban

Londoni fine dining étteremben kel életre a Batman-filmekből ismert Gotham City

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom