Close
3 hasznos eszköz a környezetbarát gyepápoláshoz

3 hasznos eszköz a környezetbarát gyepápoláshoz

A szép zöld gyep minden kert ékessége, hiszen nincs is nála jobb természetes “talajtakaró”. Nem csak jól mutat, hanem kellemes rajta végigsétálni, aztán leheveredni, és csak nézni a felhőket vagy a csillagokat, miközben körülvesz a természet.

A csodás pázsit azonban sajnos nem terem magától, hanem rendszeresen ápolni és gondozni kell. Ehhez mutatunk most néhány környezetbarát eszközt, melyekkel nem csak a fű, hanem mi magunk is “zöldebbek” lehetünk.

Kézi fűnyíró

A fűnyírás a leggyakrabban végzett kerti munka, ha mindig szépen karbantartott gyepet szeretnénk, akkor körülbelül hetente ismételni kell. Erre a célra a legtöbben benzin- vagy villanymotoros fűnyírót használnak, és bár már léteznek akkumulátoros, automatán működő robotfűnyírók is, ezektől azonban még mindig sokan idegenkednek a magas ár és a beprogramozás nehézségei miatt.

A normál “tologatós” fűnyírók használata viszont nagy zajjal jár, emiatt gyakori konfliktusforrás lehet a szomszédokkal szemben, főleg, ha hétvégén vagy a kora reggeli órákban állunk neki füvet nyírni. Egy ilyen vitában pedig mindkét félnek megvan a maga igaza, hiszen az embernek joga van a zavartalan pihenéshez, de ugyanúgy ahhoz is, hogy a saját telkén belül elvégezze a szükséges kerti munkákat.

Ha viszont hagyományos kézi fűnyírót használunk, akkor gyakorlatilag két legyet ütünk egy csapásra! Ezeknél az eszközöknél ugyanis nem motor hajtja a késeket, így csendesek, ráadásul nem fogyasztanak áramot és nem termelnek kipufogógázt, így szomszéd- és környezetbarátok is egyben. Ne higgyük, hogy a régi, jól bevált módszerek idejétmúltak!

Gyomkiszedő eszköz

A fűszálak közt sajnos időről időre felütik a fejüket a gyomnövények, ha pedig hagyjuk őket elszaporodni, akkor már nincs megállás, a pázsitból hamarosan “gyomszőnyeg” lesz. Bár léteznek ellenük hatékony vegyszerek, de a gond az, hogy ezek nem csak a gyomokat, hanem a gyepet is károsítják.

Persze ha már szinte kiszorították a füvet, akkor nincs más megoldás, de amíg csak néhány tő gyom bukkant elő, addig orvosolhatjuk a problémát környezetkímélő módon is! Szerezzünk be a Fiskars & Gerber termékek webáruházából egy speciális gyomkiszedő eszközt, amivel egyszerűen és gyorsan, a fűszálak sérülése nélkül eltávolíthatjuk a betolakodókat.

A szerszám különlegessége, hogy a kis karmok belemélyednek a talajba, így nem csak a föld feletti szárrészt, hanem a gyökeret is eltávolítják. El a kezekkel a vegyszerektől!

Fűnyíró olló

A fűnyíró bár nagyon hasznos eszköz, de sajnos megvannak a maga korlátai. A méretei miatt nem lehet vele levágni a füvet például a ház fala mellett, a szegélyek vagy a virágágyások mentén. Persze a fű itt sem nőhet kedvére, de ha van egy fűnyíró ollónk, akkor itt is könnyedén megzabolázhatjuk a gyepet.

A segítségével a kényes helyeken is könnyedén rövidre nyírhatjuk a fűszálakat, anélkül, hogy a fűnyíróban vagy a virágokban kárt tennénk.

(Szponzorált tartalom)

FOLYTASD EZZEL
Milyen a tökéletes karikagyűrűpár?
Segítség a gyepfoltozáshoz, kopasz foltok újravetéséhez
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom