Close
Csak a VIP számára látható a teljes 3D-nyomtatott Dávid-szobor a világkiállításon

Csak a VIP számára látható a teljes 3D-nyomtatott Dávid-szobor a világkiállításon

A 3D-nyomtatással újjászületett Dávid-szobor alsó kétharmadát csak a VIP-ek láthatják a dubaji világkiállításon, a többieknek az olasz pavilonban csak az alkotás feszült, dacos szeme és mérgesen összehúzott szemöldöke jutott.

A reneszánsz szobor hat méter magas reprodukcióját az Expo 2020 Dubaion mutatták be, hogy aztán egy csapásra felkavarja a művészeti világot. Egy nyolcszögletű építmény közepén álló Dávid-szobornak ugyanis csak a feje és nyaka látható a nagyközönség számára, a testének többi része csak a VIP-eknek.

Az olasz média cenzúrát kiáltott, egy művészettörténész pedig egyenesen azt állítja: az expón anyagi lehetőségeik szerint különböztetik meg az embereket, hiszen nagy a különbség abban, amit gazdag, befolyásos emberek és hétköznapi érdeklődők láthatnak a szoborból.

Az olasz pavilon művészeti vezetője, David Rampello úgy fogalmazott: a cél az volt, hogy új élményt nyújtsanak a látogatóknak. A szobor 3D-s másolata kifejezetten feszültnek tűnik, homlokát ráncolja, tekintetéből a dac sugárzik.

Úgy tudni, az elkészítéséhez a világ egyik legnagyobb 3D-nyomtatójára volt szükség, és csak a digitális szkennelése negyven munkaórát vett igénybe. Az alkotás gyanta, márványpor és újrahasznosított műanyag keverékéből készült.

A dubaji világkiállítás számtalan meglepő attrakciót felvonultat. Egy szürreális installációt is bemutatnak, amely alatt állva a látogatók úgy érzik, mintha elnyelné őket egy vízesés. A víz a Trónok harca és a Westworld Grammy-díjra jelölt főcímzenéjének szerzője, Ramin Djawadi dallamaira zubog.

 (Forrás: Euronews, fotók: Kamran Jebreili, The Associated Press)

FOLYTASD EZZEL
3 milliárd fa ültetésével küzdene az éghajlatváltozás ellen ez az ország
Brutális áron kelt el Einstein kézirata az általános relativitáselméletről
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
Káprázatosan szép magyar projekt mutatja meg, milyenek a jövő élhető otthonai!
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom