Close
Amszterdam egyik legrégebbi csatornája fölé telepítették a világ első 3D-nyomtatott acélhídját

Amszterdam egyik legrégebbi csatornája fölé telepítették a világ első 3D-nyomtatott acélhídját

Az MX3D által megalkotott, a világ első 3D-nyomtatott acélhídját Amszterdam egyik legrégebbi csatornája fölé, a piros lámpás negyedbe telepítették.

A futurisztikus, többszörösen díjazott hidat, amelyet a Joris Laarman Lab tervezett, hajóval szállították át a város csatornáin, hogy most az Oudezijds Achterburgwalon íveljen keresztül. A holland vállalat 2015-ben indította el a projektet, amikor egy fémhíd nyomtatását javasolta.

Úgy vélték, hogy az általuk alkalmazott innovatív, nagyszabású, robotizált 3D-nyomtatási technológiájával játékos, inspiráló példát tudnak mutatni arra, hogy a digitális eszközök hogyan hozhatnak létre új stílust az építészetben.

Az MX3D hídját július közepén adta át a holland királynő Amszterdam belvárosában. Az első 3D-nyomtatott acélhidat a vörös lámpás negyedben, Amszterdam legrégebbi kerületében állították fel. A híd telepítése többéves munka csúcspontjának tekinthető.

Az acélhíd azonban jóval több, mint egy híd, hiszen szenzorokkal szerelték fel, hogy egyfajta élő laboratóriumként is funkcionálva rögzítse az adatokat, és feltárja az IOT rendszerek szerepét az épített környezetben.

A Denizen által 3D-nyomtatással készült smartpodot pedig úgy alakították ki, hogy tökéletes irodai környezetet biztosítson a világ bármelyik pontján a digitális nomádok számára, legyen szó egy hegyvidéki titokzatos erdőről, egy látványos tópartról, vagy tengerpart melletti kempingről.

(Fotók: MX3D)

FOLYTASD EZZEL
Látványos zebrákat festenek London utcáira
Méregdrága aranyszobor készült egy avokádós bagelről
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom