Close
Negyvenkét fokos emelkedőre építették ezt a futurisztikus házat

Negyvenkét fokos emelkedőre építették ezt a futurisztikus házat

Mi a helyzet abban az esetben, ha a megrendelő teljesen lehetetlen körülmények közé szeretne házat építeni? Rengeteg tervezés, innováció, odafigyelés és türelem kell hozzá, de a végeredmény lélegzetelállító és elképesztően egyedi. Így van ez a spanyolországi sziklába vájt ház esetében is. 

Az építészeti iroda a GilBartolome Architects, előttük is emeljük a kalapunkat. Érdekes kettősséget mutat be az épület, valahol a természetes és a mesterséges határmezsgyéjén táncol, hiszen belesimul a sziklába, de emellett jócskán kitűnik a környezetéből.

Olyan, mintha hüllőbőrrel lenne borítva a hullámos tetőszerkezet, de azzal, hogy ezt a szokatlan formát kapta, valahogy mégis természetközelibbnek tűnik.

Egy fémháló segítségével készítették el.

Két emeletet alakítottak ki, és egy medence is elfért a földszinten. A sziklába vájt megoldás egy dologban biztosan hasznos, ez pedig a többnyire állandó hőmérséklet, amit a talaj biztosít a háznak. Lent és fent is teljes panoráma nyílik a tengerre.

A ház teljesen egyedi és megismételhetetlen formavezetése nagy fejtörést okozott a kivitelezőknek, mesterembereknek is. Patetikusnak hangozhat, de bizonyára sokat tanultak a fizika törvényeinek felülírásáról is.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Archdaily) 

 

FOLYTASD EZZEL
A világ egyik legmeghatározóbb építészportálja méltatja a Magyar Zene Házát
New York és Koppenhága legstílusosabb konyhái rabolják el a budapestiek szívét
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom