Close
Negyvenkét fokos emelkedőre építették ezt a futurisztikus házat

Negyvenkét fokos emelkedőre építették ezt a futurisztikus házat

Mi a helyzet abban az esetben, ha a megrendelő teljesen lehetetlen körülmények közé szeretne házat építeni? Rengeteg tervezés, innováció, odafigyelés és türelem kell hozzá, de a végeredmény lélegzetelállító és elképesztően egyedi. Így van ez a spanyolországi sziklába vájt ház esetében is. 

Az építészeti iroda a GilBartolome Architects, előttük is emeljük a kalapunkat. Érdekes kettősséget mutat be az épület, valahol a természetes és a mesterséges határmezsgyéjén táncol, hiszen belesimul a sziklába, de emellett jócskán kitűnik a környezetéből.

Olyan, mintha hüllőbőrrel lenne borítva a hullámos tetőszerkezet, de azzal, hogy ezt a szokatlan formát kapta, valahogy mégis természetközelibbnek tűnik.

Egy fémháló segítségével készítették el.

Két emeletet alakítottak ki, és egy medence is elfért a földszinten. A sziklába vájt megoldás egy dologban biztosan hasznos, ez pedig a többnyire állandó hőmérséklet, amit a talaj biztosít a háznak. Lent és fent is teljes panoráma nyílik a tengerre.

A ház teljesen egyedi és megismételhetetlen formavezetése nagy fejtörést okozott a kivitelezőknek, mesterembereknek is. Patetikusnak hangozhat, de bizonyára sokat tanultak a fizika törvényeinek felülírásáról is.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Archdaily) 

 

archdaily | építészet | archilovers | dizájn | gilbartolome architects

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram