Close
Negyvenkét fokos emelkedőre építették ezt a futurisztikus házat

Negyvenkét fokos emelkedőre építették ezt a futurisztikus házat

Mi a helyzet abban az esetben, ha a megrendelő teljesen lehetetlen körülmények közé szeretne házat építeni? Rengeteg tervezés, innováció, odafigyelés és türelem kell hozzá, de a végeredmény lélegzetelállító és elképesztően egyedi. Így van ez a spanyolországi sziklába vájt ház esetében is. 

Az építészeti iroda a GilBartolome Architects, előttük is emeljük a kalapunkat. Érdekes kettősséget mutat be az épület, valahol a természetes és a mesterséges határmezsgyéjén táncol, hiszen belesimul a sziklába, de emellett jócskán kitűnik a környezetéből.

Olyan, mintha hüllőbőrrel lenne borítva a hullámos tetőszerkezet, de azzal, hogy ezt a szokatlan formát kapta, valahogy mégis természetközelibbnek tűnik.

Egy fémháló segítségével készítették el.

Két emeletet alakítottak ki, és egy medence is elfért a földszinten. A sziklába vájt megoldás egy dologban biztosan hasznos, ez pedig a többnyire állandó hőmérséklet, amit a talaj biztosít a háznak. Lent és fent is teljes panoráma nyílik a tengerre.

A ház teljesen egyedi és megismételhetetlen formavezetése nagy fejtörést okozott a kivitelezőknek, mesterembereknek is. Patetikusnak hangozhat, de bizonyára sokat tanultak a fizika törvényeinek felülírásáról is.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Archdaily) 

 

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom