Close
Pazarul mutatna a vitrinünkben ez különleges csomagolású, 49 éves whisky

Pazarul mutatna a vitrinünkben ez különleges csomagolású, 49 éves whisky

Massimo Bottura és a jótékonyság viszonya közismerten szoros. A sztárséf ismét egy jó ügy érdekében kollaborál, ezúttal a Dalmore Distrillery nagynevű blenderével, Richard Patersonnal.

A lepárlómester és napjaink legnagyobb hatású gasztrofigurája a séf Food for Soul néven működő programja kapcsán áll össze. Utóbbi lényege, hogy ismert konyhafőnökök bevonásával segít a rászorulókon azzal, hogy három Michelin-csillagos éttermének maradékjából főz.

Massimo Botturát jelenleg a világ egyik legbefolyásosabb gasztronómiai alakjának tartják, aki rendszerint szürreális módon gondolja újra a klasszikus itáliai konyha receptjeit. Modenai éttermét azért választották 2018 legjobbjának, mert szenvedélyes modernséggel ötvözi a hagyománytiszteletet, elképzeléseit pedig régimódi ízekkel tálalja.

Egy nem akármilyen tétel kerül kalapács alá a világhírű Sotheby’s aukciósháznál: egy negyvenkilenc éves Dalmore L’Anima skót whiskyre jelen állás szerint még nyolc napig lehet licitálni, mely a cikk írásának pillanatában hatvanezer angol fontnál tart. A tölgyfahordóban érlelt különlegesség pekándió, csokoládé, mazsola, és kávé ízjegyekkel bír, valamint frissítő gyümölcsökkel kényeztet, de ami igazán egyedivé teszi, az a csomagolása:

a skót kézműves mester, John Galvin által olasz olíva- és amerikai feketedió fából készült dobozban kapja meg a szerencsés és nagyvonalú vevő, akit pluszban Bottura vendégül lát egy kétszemélyes vacsorára.

Az exkluzív single maltra május kilencedikéig lehet ajánlatot tenni. A bevételt Bottura Food for Soul programja kapja.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Sotheby’s)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom