Massimo Bottura és a jótékonyság viszonya közismerten szoros. A sztárséf ismét egy jó ügy érdekében kollaborál, ezúttal a Dalmore Distrillery nagynevű blenderével, Richard Patersonnal.
A lepárlómester és napjaink legnagyobb hatású gasztrofigurája a séf Food for Soul néven működő programja kapcsán áll össze. Utóbbi lényege, hogy ismert konyhafőnökök bevonásával segít a rászorulókon azzal, hogy három Michelin-csillagos éttermének maradékjából főz.
Massimo Botturát jelenleg a világ egyik legbefolyásosabb gasztronómiai alakjának tartják, aki rendszerint szürreális módon gondolja újra a klasszikus itáliai konyha receptjeit. Modenai éttermét azért választották 2018 legjobbjának, mert szenvedélyes modernséggel ötvözi a hagyománytiszteletet, elképzeléseit pedig régimódi ízekkel tálalja.
Egy nem akármilyen tétel kerül kalapács alá a világhírű Sotheby's aukciósháznál: egy negyvenkilenc éves Dalmore L'Anima skót whiskyre jelen állás szerint még nyolc napig lehet licitálni, mely a cikk írásának pillanatában hatvanezer angol fontnál tart. A tölgyfahordóban érlelt különlegesség pekándió, csokoládé, mazsola, és kávé ízjegyekkel bír, valamint frissítő gyümölcsökkel kényeztet, de ami igazán egyedivé teszi, az a csomagolása:
a skót kézműves mester, John Galvin által olasz olíva- és amerikai feketedió fából készült dobozban kapja meg a szerencsés és nagyvonalú vevő, akit pluszban Bottura vendégül lát egy kétszemélyes vacsorára.
Az exkluzív single maltra május kilencedikéig lehet ajánlatot tenni. A bevételt Bottura Food for Soul programja kapja.
Ez is érdekelhet:
(Fotók: Sotheby's)
séf | 49 éves | aukció | Dalmore L'Anima | árverés | whisky
Merész kampánnyal robban be a Reebok új kollekciója
A modern luxus nyomában a Range Roverrel

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.
Megnézem, mert érdekel!