Close
Pazarul mutatna a vitrinünkben ez különleges csomagolású, 49 éves whisky

Pazarul mutatna a vitrinünkben ez különleges csomagolású, 49 éves whisky

Massimo Bottura és a jótékonyság viszonya közismerten szoros. A sztárséf ismét egy jó ügy érdekében kollaborál, ezúttal a Dalmore Distrillery nagynevű blenderével, Richard Patersonnal.

A lepárlómester és napjaink legnagyobb hatású gasztrofigurája a séf Food for Soul néven működő programja kapcsán áll össze. Utóbbi lényege, hogy ismert konyhafőnökök bevonásával segít a rászorulókon azzal, hogy három Michelin-csillagos éttermének maradékjából főz.

Massimo Botturát jelenleg a világ egyik legbefolyásosabb gasztronómiai alakjának tartják, aki rendszerint szürreális módon gondolja újra a klasszikus itáliai konyha receptjeit. Modenai éttermét azért választották 2018 legjobbjának, mert szenvedélyes modernséggel ötvözi a hagyománytiszteletet, elképzeléseit pedig régimódi ízekkel tálalja.

Egy nem akármilyen tétel kerül kalapács alá a világhírű Sotheby’s aukciósháznál: egy negyvenkilenc éves Dalmore L’Anima skót whiskyre jelen állás szerint még nyolc napig lehet licitálni, mely a cikk írásának pillanatában hatvanezer angol fontnál tart. A tölgyfahordóban érlelt különlegesség pekándió, csokoládé, mazsola, és kávé ízjegyekkel bír, valamint frissítő gyümölcsökkel kényeztet, de ami igazán egyedivé teszi, az a csomagolása:

a skót kézműves mester, John Galvin által olasz olíva- és amerikai feketedió fából készült dobozban kapja meg a szerencsés és nagyvonalú vevő, akit pluszban Bottura vendégül lát egy kétszemélyes vacsorára.

Az exkluzív single maltra május kilencedikéig lehet ajánlatot tenni. A bevételt Bottura Food for Soul programja kapja.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Sotheby’s)

food for soul | Richard Paterson | aukció | 49 éves | Dalmore Distrillery

FOLYTASD EZZEL

Egész decemberben megéri felnézni az éjszakai égre: ilyen nagy és ragyogó még tíz évig nem lesz a Mars

Elképesztően látványos csillaghullás várható a jövő héten

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram