Pazarul mutatna a vitrinünkben ez különleges csomagolású, 49 éves whisky

Massimo Bottura és a jótékonyság viszonya közismerten szoros. A sztárséf ismét egy jó ügy érdekében kollaborál, ezúttal a Dalmore Distrillery nagynevű blenderével, Richard Patersonnal.

A lepárlómester és napjaink legnagyobb hatású gasztrofigurája a séf Food for Soul néven működő programja kapcsán áll össze. Utóbbi lényege, hogy ismert konyhafőnökök bevonásával segít a rászorulókon azzal, hogy három Michelin-csillagos éttermének maradékjából főz.

Massimo Botturát jelenleg a világ egyik legbefolyásosabb gasztronómiai alakjának tartják, aki rendszerint szürreális módon gondolja újra a klasszikus itáliai konyha receptjeit. Modenai éttermét azért választották 2018 legjobbjának, mert szenvedélyes modernséggel ötvözi a hagyománytiszteletet, elképzeléseit pedig régimódi ízekkel tálalja.

Egy nem akármilyen tétel kerül kalapács alá a világhírű Sotheby's aukciósháznál: egy negyvenkilenc éves Dalmore L'Anima skót whiskyre jelen állás szerint még nyolc napig lehet licitálni, mely a cikk írásának pillanatában hatvanezer angol fontnál tart. A tölgyfahordóban érlelt különlegesség pekándió, csokoládé, mazsola, és kávé ízjegyekkel bír, valamint frissítő gyümölcsökkel kényeztet, de ami igazán egyedivé teszi, az a csomagolása:

a skót kézműves mester, John Galvin által olasz olíva- és amerikai feketedió fából készült dobozban kapja meg a szerencsés és nagyvonalú vevő, akit pluszban Bottura vendégül lát egy kétszemélyes vacsorára.

Az exkluzív single maltra május kilencedikéig lehet ajánlatot tenni. A bevételt Bottura Food for Soul programja kapja.

Ez is érdekelhet:
Megtaláltuk a legjobb skót whiskyt, ötször is

Skócia az a whiskynek, ami Batmannek a denevérbarlang, Hugh Hefnernek a Playboy Mansion, Thornak Walhalla: a hely, ahol minden elkezdődött, és ahol minden befejeződik.

(Fotók: Sotheby's)

séf | 49 éves | aukció | Dalmore L'Anima | árverés | whisky

FOLYTASD EZZEL

Merész kampánnyal robban be a Reebok új kollekciója

A modern luxus nyomában a Range Roverrel

Rendeld meg a Roadster magazin 18. számát!

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Tényleg ez a világ legjobb luxusterepjárója? Most kiderül!
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom