Close
Ezt az öt helyet választjuk az ünnepek okozta fáradalmak kipihenésére

Ezt az öt helyet választjuk az ünnepek okozta fáradalmak kipihenésére

Karácsony és környéke az év legnehezebb időszaka, ha a gyomrunkat nézzük. Talán neki sem árt, ha az ünnepek végeztével elvonulunk valahová méregteleníteni, ejtőzni, vagy csak kicsit elfelejteni a világot, és értékelni a magunk mögött hagyott esztendőt. Ehhez a lélekmelengető programhoz ajánlunk öt hotelt. 

Ilyesmi lehet a tökéletes jólét-centrum – Blue Lagoon, Izland

A gőzforrásokra épült hőerőmű mellett felhúzott pihenőhelynek nem akármilyen resortja van: a már jól ismert, különleges hangulatú fürdő ásványi anyagokban bővelkedő vízének hőmérséklete télen-nyáron 35 Celsius-fok körüli. Úszni tehát nem nagyon érdemes benne, relaxációra és a gyógyító fehér iszap előnyeinek kiélvezésére viszont maximálisan alkalmas. A természetes mélyedésből kialakult fürdő vízéből felszálló gőzfelhőkkel és feketés-barnás lávatömbökkel üdvözli a látogatóit, akik immáron a Blue Lagoon jólét-centrumban is ejtőzhetnek.

Minimalista stílusú, nagyrészt sötétebb színvilágú, esztétikus lakosztályok alkotják a resortot padlótól a mennyezetig ágaskodó, többségében a lagúnákra néző ablakokkal. Az építészek azt akarták elérni, hogy a falakat formáló és a tetőket lefedő láva, a moha és a víz mindenütt jelen legyen, a főleg nyersbetonból és fából eszkábált épület pedig összefonódjon a természettel.

Valódi férfibarlang – Rosewood De Crillon, Franciaország

Párizs jól ismert hotelében, a Rosewood De Crillonban könnyű átélni a francia főváros és az art de vivre legjavát, formabontó, exkluzív környezetben. A hagyományok megőrzése és az újragondolt koncepció az egész hotelt áthatja, a konyhától a berendezésig.

Az ízlelőbimbóink kényeztetése mellett a teljes testi és lelki megújulásról a Rosewood Spa vagy a kifejezetten férfiak számára fenntartott borbélyszalon, és a nem mindennapi beltéri medence gondoskodik.

A lélekpolás mekkája – ION Hotel, Izland

Kevesebb mint egyórányi autóútra található Reykjavík nyüzsgésétől a hegyvidéki lávamezők között bujkáló ION Adventure Hotel. Felejthetetlen élményt kínál, amennyiben a lelkünk ápolására alkalmas csendes pihenőt keresünk a sarki fény homályában, illetve segít abban, ha az adrenalinszintünket a plafonig emelve kalandtúráznánk egy ősi gleccseren, kirándulnánk egy vulkánhoz, vagy hasítanánk a havat egy hómobillal. A szálloda látványa már messziről meghökkenti az embert, ahogy egy ősrégi fényképezőgép formáját idézően kibújik a domboldalból.

A slow food-jellegű ételekkel csalogató étterem a modern és az egyszerű konyha vegyítésével szezonális és kortárs fogásokat kínál, míg a díjnyertes Northern Lights bárban számos izlandi sör, likőr és egyéb italok mellett beszélhetjük át az élet dolgait. A Lava Spa többféle relaxációs kezelései, kültéri medencéje és az épület minden sarkából látható csodás panoráma pedig a feltöltődésünkért felelnek. A standard szobákat illetően egyszerre huszonegyet tudnak kiadni, ebből tizenhat kétágyas, kettő franciaággyal felszerelt, három pedig egyszemélyes.

Ötcsillagos trópusi modernizmus – Olea Hotel, Görögország

Az utóbbi években igencsak népszerűvé vált Zákintosz-szigetének észak-keleti partjainál, egy négyezer négyzetméteren elterülő tószerű medence közepén húzták fel ezt a trópusi-modernista szállodát. Az Olea Hotel gyönyörű domboldalon, nyugtató környezetben várja vendégeit. Számos érdekességet rejt az épület, melyek közül kétségkívül a szálloda majdnem egész területén feltűnő, az éttermek és a lakosztályok összekötésében fontos szerepet játszó kisebb tavak a legizgalmasabbak.

Az ötcsillagos Oleában összesen kilencvenhárom, fényűzően berendezett lakosztályból választhatunk. Napközben a hatalmas teraszokon és a lobbyban élhetünk társasági életet, koktélokat és finom helyi borokat kortyolgatva, a három étterem pedig a mediterrán és modern konyha fúziójának remekeivel csalogat. A szolgáltatások közé klasszikus fitneszterem és sparészleg tartozik még szaunával, gőzfürdővel, valamint egyéb relaxációs kezelésekkel.

Zen hangulat, elengedés – Six Senses Zil Pasyon Hotel, Seychelle-szigetek

Félicité egy kis magánsziget a Seychelle-szigeteken. Álomszerű környezetét a fehér homokos strandnak, a buja pálmafáknak és a türkizkék víznek köszönheti, mint ahogy ránézésre a Six Senses Zil Pasyon Hotel sem panaszkodhat az adottságait illetően. A tengerparti üdülőhely összesen három nagyobb rezidenciát, és harminc, kétszáz-ötszáz négyzetméteres lakosztályt foglal magában, melyek mindegyike szinte észrevétlenül simul a környezetbe. Privát teraszok és végtelennek tűnő medencék segítenek zen hangulatba kerülni, amit csak fokoznak az óceánra néző baldachinos ágyak és odabent a terebélyes fürdőkádak, ahol tényleg pillanatok alatt elengedhetjük a világot.

A szolgáltatások alaposan kihasználják a misztikus sziklás vidék nyújtotta gyógyfürdő-potenciált: trópusi környezet inspirálta holisztikus wellnesst vehetünk igénybe, sós vízzel megtöltött óceánfronti medencében úszkálhatunk, a totális lelki ellazulásban pedig jógaórák segítenek. Aktív pihenésre szakosodottaknak számos túraútvonalat alakítottak ki a szigeten, de utóbbit nem csak gyalogosan lehet felfedezni. Számos vízijármű bérelhető a kajaktól a SUP-ig, de természetesen búvárkodásra is van lehetőség.

Van egy butikhotel valahol a Seychelle-szigeteken, amely valóra váltja az álmainkat – Roadster

Az Indiai-óceán látványára ébredni reggel egy privát villában, ahol lakáj lesi minden kívánságunkat, miközben a legnagyobb zajt a szél által pofozgatott pálmafák levelei adják…Összefoglalva nagyjából ezt tudja a Six Senses Zil Pasyon Hotel. Félicité egy kis magánsziget a Seychelle-szigeteken.

(Fotók: Deezen, Rosewood De Crillon, ionadventure.ioniceland.is, gessato.com, zilpasyon.com)

Close