Close
Hihetetlen rekord: 717 gigapixeles felbontású kép készült Rembrandt ikonikus festményéről

Hihetetlen rekord: 717 gigapixeles felbontású kép készült Rembrandt ikonikus festményéről

Az amszterdami Rijksmuseum közzétette a valaha volt legnagyobb és legrészletesebb fényképét Rembrandt mesterművéről, az Éjjeli őrjáratról, amely 717 megapixelben tekinthető meg online.

A világ legnagyobb digitális művészeti képe lett az a 717 gigapixeles fotó, amelyet az Éjjeli őrjárat kutatócsoportja készített egy 100 megapixeles Hasselblad H6D 400 MS kamerával. A kutatók összesen 8439 fényképet készítettek, amelyet aztán

egy mesterséges intelligencia segítségével illesztettek össze, hogy megalkossák a végleges, extrém nagy felbontású képet.

A rendkívül részletgazdag kép a műkedvelőknek érdekes, a tudósoknak és a kutatóknak azonban számos információval szolgál, például a jövőbeni öregedési folyamatok pontos nyomon követését is lehetővé teszi.

Robert Erdmann, a Rijksmuseum vezető kutatója úgy nyilatkozott, hogy a kép elkészítése hatalmas kihívás volt, a társaival pedig világszínvonalú teljesítményt nyújtottak és minden várakozást felülmúltak.

A fénykép még azelőtt készült el, hogy az ikonikus festmény restaurálási munkái megkezdődtek volna.

Az alkotás most egy rövid ideig csak digitális formában lesz elérhető az érdeklődőknek, akiknek azonban így továbbra is lehetőségük nyílik, hogy elmélyüljenek Rembrandt remekművének legapróbb részelteiben IDE kattintva.

(Forrás: Designboom, fotók: Rijksmuseum)

FOLYTASD EZZEL
Utazz Finnországba a Toldi moziban! Jönnek a Finn Filmnapok
Február közepétől csak az oltottak kaphatnak védettségit Magyarországon
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom