Close
A 120 éves magyar filmről nyílt kiállítás szerdán Budapesten

A 120 éves magyar filmről nyílt kiállítás szerdán Budapesten

A 120 éves magyar filmről nyílt kiállítás szerdán Budapesten, a Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeumban.

“A kiállítás gyönyörű aranykort gyönyörű filmekkel prezentál, hazai és innen elszármazott alkotókat, a magyar moziverzumot”

– mondta köszöntőjében Káel Csaba, a  Nemzeti Filmintézet igazgatóságának elnöke. “E nagyszerű kiállítás arra jó többek között, hogy részletes választ kapjunk minden fontos kérdésre a magyar moziról” – fogalmazott Koltai Lajos rendező, operatőr, a nemzet művésze a Nagylátószög – 120 éves a magyar film című időszaki tárlatról.

A Nemzeti Filmintézet szakmai közreműködésével november 14-ig látható kiállítás tizennégy termen keresztül mutatja be a magyar film 120 évét, amelynek kezdetét A táncz című, 1901. április 30-án bemutatott alkotástól számítunk. A megnyitón levetítették az elveszett alkotás fennmaradt jelentfotóiból készített tízperces animációs filmet.

Ez is érdekelhet:

kultúra | magyar film | film | magyarország

FOLYTASD EZZEL

Száznál is több programmal készül Budapest a 150. születésnapjára 

Hétfő este nézz fel az égre, valami nagyon különlegeset fogsz látni!

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram