Close
A diétás kutyatápok legfőbb tulajdonságai

A diétás kutyatápok legfőbb tulajdonságai

Neked mi jut eszedbe, ha meghallod a diétás kutyatáp fogalmát? Ugye, hogy egy nagy, lassan mászó, elhízott kutya? Pedig egyáltalán nem törvényszerű, hogy így legyen, mert számtalan más okból is szükség lehet egy diétás kutyatápra. Na de mégis miért?

Ne hízzon!

Logikus módon a fent említett ok az egyik elsődleges, hiszen senki nem akar rosszat a kedvencének azzal, hogy egészségtelen életre kényszeríti. Éppen ezért, ahogy az eb megy bele a korba, kiemelt hangsúlyt kell fektetni a táplálkozására. Az emésztése megváltozik, teljesen máshogy fog működni, így a megemésztett táplálék felszívódása is, így a hasznosulás tekintetében is lesznek változások. Tehát alaposan tanulmányozni kell a négylábúnk új étkezési szokásait.

Ha csökken a mozgás vagy annak intenzitása, de a bevitt tápanyag a régi, akkor az könnyen súlytöbblethez vezet. Ebben az esetben pedig igenis diétára kell fogni a kutyát. Na jó, nem ennyire drasztikusan, de mindenképp be kell vezetni a light vagy épp diétás kutyatápok fogyasztását. Ugyanez az eset áll fenn akkor is, ha csupán a mozgásszegény életmód okoz némi súlytöbbletet. Ezt egy diétás táppal könnyen lehet kompenzálni.

Allergia, érzékenység?

A másik, legjellemzőbb ok arra, hogy miért léteznek a light kutyatápok, az a különféle allergiák, ételérzékenységek. Ezek bár megnehezítik a négylábú életét, de ma már könnyedén együtt lehet velük élni.

Egy jó minőségű diétás táp egyik legfőbb ismertetőjegye, hogy az allergiát okozó összetevőket kihagyják az ételből. Persze ezek pótlásáról is gondoskodnak, hiszen a bennük lévő tápanyagok és rostok lehet, hogy elengedhetetlenek a szervezet működése szempontjából. Tehát van már kutyatáp gluténérzékeny négylábúaknak, de cukormentes változat is.

Sőt orvosi beavatkozás esetére is megvan a megfelelő, mert vannak helyzetek, amikor szükség van rá, mert a kutya emésztése nem az igazi. Sőt, ivartalanítás után vagy épp veseproblémák esetén is hajlamosak elhízni a kutyák, így ezek után is érdemes a továbbiakban a diétás kutyatápnál maradni, hogy ezt elkerüljük.

A különféle diétás eledelek alkalmasak arra, hogy akár élete végéig is azt fogyassza a kutya, hiszen tartalmaznak minden rostot és fontos nyomelemet. Legyen szó gluténérzékenységről, vagy épp a cukrot nem tolerálja a szervezete, mindegy, mert minden esetben ki lehet váltani a szénhidrátokat amaránttal vagy egy kis plusz friss hússal.

Ha még nem próbáltad, mindenképp nézz körül a Kedvence.hu oldalán, ahol csak rád várnak a különféle diétás Belcando tápok, hogy kedvencednek egészséges és elhízásmentes életet biztosíthass! Kell ennél több, hogy biztosítsd számára a hosszú és boldog életet? Maximum egy kis plusz mozgással javíthatsz még az életminőségén.

(Szponzorált tartalom)

FOLYTASD EZZEL
A LED mennyezeti világítással így teremthetők minőségi fényviszonyok
A domain és logó szerepe egy vállalat arculatának a kialakításakor
Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.

Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak.
Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom