Close
A faszenes grill begyújtásának módjai

A faszenes grill begyújtásának módjai

A kezdő grillezők számára általában a gázos grillsütők a szimpatikusabbak, hiszen a begyújtásuk egyetlen gombnyomásra történik. Azonban az autentikus ízek kedvelőinek, vagyis a füstös aroma rajongóinak szóba sem jöhet a gázos változat, náluk csakis a faszenes grillsütő a nyerő, noha a begyújtás nem egyszerű folyamat. Azonban vannak olyan eszközök, melyek bevetésével sokkal könnyebbé tehető a tűzgyújtás, mutatjuk is, hogy melyek ezek!

Grill gyújtókocka

A grill gyújtókocka viszonylag ismert és népszerű begyújtást segítő eszköz, hiszen a segítségével tényleg nagyon egyszerűvé válik a tűzgyújtás, ráadásul viszonylag olcsónak számít. A gyújtókockát egyszerűen csak a grill tűzterében elhelyezett faszén közé kell tenni és meggyújtani.

Azonban a gyújtókockával két nagyobb probléma is akad. Az egyik, hogy a használata igen balesetveszélyes, ezért csak kellő körültekintés mellett alkalmazható ez a tűzgyújtási technika. A másik, hogy mivel gyújtófolyadékkal van átitatva, a belőle felszálló füst olyannyira befolyásolja a készülő étel ízét, amitől egészen biztosan nem leszünk boldogok, éppen ezért ezt a módszert jobb hanyagolni.

Begyújtó kémény

A begyújtó kémény sokkal jobb alternatíva a faszenes grillsütő tűzgyújtásához, mint a fent említett gyújtókocka. Ebben az esetben ugyanis semmiféle gyúlékony anyag füstje nem fogja károsítani az éppen készülő fogás ízét, de persze nem segít a tűzgyújtásban sem. A begyújtó kémény esetén ugyanis a huzatot hívjuk segítségül, hiszen a kémény úgy van kialakítva, hogy a levegő könnyedén keresztüláramolhasson rajta, aminek köszönhetően a lángok hamar felélednek.

Továbbá a begyújtó kémény arra is nagyszerű megoldást kínál, ha parázsló faszén utánpótlásra lenne szükségünk, hiszen a kéményben a faszén a huzatnak köszönhetően rendkívül gyorsan parázzsá válik, amivel azonnal pótolhatjuk a tűztérben fogyatkozó tüzelőanyagot.

Elektromos grillgyújtó

Noha a begyújtó kémény biztonság szempontjából lekörözi a gyújtókockát, meg sem közelíti az elektromos grillgyújtót. Az elektromos grillgyújtó ugyanis egy nagyon biztonságosan használható gyújtóeszköz, hiszen a hosszának köszönhetően megfelelő távolságból tudjuk meggyújtani a faszenet. Ehhez pedig nincs másra szükség, mint a grillgyújtó végét a faszénhez közel tenni, és addig nyomni a gyújtó gombját, míg a lángok fel nem lobbannak.

A begyújtó kéményhez hasonlóan az elektromos grillgyújtó szintén használható a parázsutánpótlás előkészítéséhez. Ebben az esetben annyi a teendőnk, hogy a grillgyújtót kissé távolabb tartjuk a faszéntől, és 1-2 perccel tovább hagyjuk izzani.

Amennyiben te is rendszeresen küszködsz a faszén meggyújtásával, és egy elektromos grillgyújtóra lenne szükséged a munka megkönnyítése érdekében, keresd fel a Grillplaza.hu oldalát, és rendelj egy igazán minőségi darabot!

(Szponzorált tartalom)

FOLYTASD EZZEL
A szilárd tüzelésű fűtőberendezések karbantartásáról röviden
Íratlan illemszabályok társasházban élőknek
Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom