A faszenes grill begyújtásának módjai

A kezdő grillezők számára általában a gázos grillsütők a szimpatikusabbak, hiszen a begyújtásuk egyetlen gombnyomásra történik. Azonban az autentikus ízek kedvelőinek, vagyis a füstös aroma rajongóinak szóba sem jöhet a gázos változat, náluk csakis a faszenes grillsütő a nyerő, noha a begyújtás nem egyszerű folyamat. Azonban vannak olyan eszközök, melyek bevetésével sokkal könnyebbé tehető a tűzgyújtás, mutatjuk is, hogy melyek ezek!

Grill gyújtókocka

A grill gyújtókocka viszonylag ismert és népszerű begyújtást segítő eszköz, hiszen a segítségével tényleg nagyon egyszerűvé válik a tűzgyújtás, ráadásul viszonylag olcsónak számít. A gyújtókockát egyszerűen csak a grill tűzterében elhelyezett faszén közé kell tenni és meggyújtani.

Azonban a gyújtókockával két nagyobb probléma is akad. Az egyik, hogy a használata igen balesetveszélyes, ezért csak kellő körültekintés mellett alkalmazható ez a tűzgyújtási technika. A másik, hogy mivel gyújtófolyadékkal van átitatva, a belőle felszálló füst olyannyira befolyásolja a készülő étel ízét, amitől egészen biztosan nem leszünk boldogok, éppen ezért ezt a módszert jobb hanyagolni.

Begyújtó kémény

A begyújtó kémény sokkal jobb alternatíva a faszenes grillsütő tűzgyújtásához, mint a fent említett gyújtókocka. Ebben az esetben ugyanis semmiféle gyúlékony anyag füstje nem fogja károsítani az éppen készülő fogás ízét, de persze nem segít a tűzgyújtásban sem. A begyújtó kémény esetén ugyanis a huzatot hívjuk segítségül, hiszen a kémény úgy van kialakítva, hogy a levegő könnyedén keresztüláramolhasson rajta, aminek köszönhetően a lángok hamar felélednek.

Továbbá a begyújtó kémény arra is nagyszerű megoldást kínál, ha parázsló faszén utánpótlásra lenne szükségünk, hiszen a kéményben a faszén a huzatnak köszönhetően rendkívül gyorsan parázzsá válik, amivel azonnal pótolhatjuk a tűztérben fogyatkozó tüzelőanyagot.

Elektromos grillgyújtó

Noha a begyújtó kémény biztonság szempontjából lekörözi a gyújtókockát, meg sem közelíti az elektromos grillgyújtót. Az elektromos grillgyújtó ugyanis egy nagyon biztonságosan használható gyújtóeszköz, hiszen a hosszának köszönhetően megfelelő távolságból tudjuk meggyújtani a faszenet. Ehhez pedig nincs másra szükség, mint a grillgyújtó végét a faszénhez közel tenni, és addig nyomni a gyújtó gombját, míg a lángok fel nem lobbannak.

A begyújtó kéményhez hasonlóan az elektromos grillgyújtó szintén használható a parázsutánpótlás előkészítéséhez. Ebben az esetben annyi a teendőnk, hogy a grillgyújtót kissé távolabb tartjuk a faszéntől, és 1-2 perccel tovább hagyjuk izzani.

Amennyiben te is rendszeresen küszködsz a faszén meggyújtásával, és egy elektromos grillgyújtóra lenne szükséged a munka megkönnyítése érdekében, keresd fel a Grillplaza.hu oldalát, és rendelj egy igazán minőségi darabot!

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Nehéz decemberben programot találni a Balatonnál? Választani nehéz!

Ezek a hangok, ízek, élmények valódi ünneppé varázsolják a karácsonyt

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Egy fordítógép, amivel az egész világot megértheted, az egyik legjobb karácsonyi ajándék!
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom