Close
A finom elegancia himnusza ez a Long Island-i ház

A finom elegancia himnusza ez a Long Island-i ház

Krémes, hófehér, izgalmas, gyönyörű.

Athena Calderone egy New York-i dizájner és belsőépítész, aki saját otthonát újította meg Amagansettben, Long Islanden. A ház maga az ötvenes években épült, Calderone 2009-ben vásárolta meg, az enteriőr teljes megújulása pedig egy évtizeddel később történt. A pasztelles és világos színpalettát felvonultató, új arculatban csodásan egyesülnek a kortárs és a vintázs elemek, a gipszvakolat pedig egyedien szép, krémes hátteret ad mindehhez.

A rengeteg, eredeti vintázs dizájnbútor mellett érdekes és merész választás, hogy a konyhában saját maga által meghekkelt IKEA-bútorokból alakított ki tárolót a dizájner, melyet sápadtzöldre festett. A tervező szerint

a dizájnban mindig az egyensúlyra kell törekedni, a jin és jangra. Arra, hogy egyszerre tudjunk felemelni, és a felemelést egyensúlyba hozni.

A szuper bútorok között kifejezetten szeretjük a spanyol rattanszékeket a hetvenes évekből, a dekoratív lámpát, a márvány konyhapultot, a parasztházból elhozott asztalt, a hatvanas években Olaszországban készült, gesztenyefa és bőr Sapporo székeket, és a kortárs elemeket, például a tervező egyik szobrász barátja által készített, fehér lámpát.

Minden szeglete tökéletes lett; ha az embert barátjáról ismerjük meg és a tervezőt az otthonáról, akkor nagyon szimpatikus ajánlólevél ez a New York-i hölgyről.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Nicole Franzen) 

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom