Close
Műholdra cserélik a közvilágítást Szecsuan fővárosában

Műholdra cserélik a közvilágítást Szecsuan fővárosában

Két év múlva állhat pályára az a műhold, amelyik az igazi fényét kiegészítve megvilágítja majd Csengtu városát.

A tervek szerint 2020-tól áll pályára az a műhold, amelyik nyolcszor erősebb fényt bocsát ki, mint az eredeti, a két égitest együtt pedig a 15 milliós Csengtut világítja majd meg éjszakánként – írta a Dezeen

A műhold maximum egy 80 kilométer átmérőjű területet tud majd megvilágítani.

Néhányan attól tartanak, a fény megzavarja majd a bioritmusukat, de Kang Vejmin, a Harbini Műszaki Egyetem Optikai Intézetének igazgatója azt mondja, “szürkület-szerű” fénye lesz majd a műholdnak, ami sem az emberek, sem az állatok napi rutinját nem zavarja meg.

Ez is érdekelhet:

kína | hold | video | csengtu | urbanisztika

FOLYTASD EZZEL

Egy egyetemista készítette el a világ legkreatívabb útifilmjét

Ide nem nyaralni, hanem inspirációért jön az ember

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram