Close
Műholdra cserélik a közvilágítást Szecsuan fővárosában

Műholdra cserélik a közvilágítást Szecsuan fővárosában

Két év múlva állhat pályára az a műhold, amelyik az igazi fényét kiegészítve megvilágítja majd Csengtu városát.

A tervek szerint 2020-tól áll pályára az a műhold, amelyik nyolcszor erősebb fényt bocsát ki, mint az eredeti, a két égitest együtt pedig a 15 milliós Csengtut világítja majd meg éjszakánként – írta a Dezeen

A műhold maximum egy 80 kilométer átmérőjű területet tud majd megvilágítani.

Néhányan attól tartanak, a fény megzavarja majd a bioritmusukat, de Kang Vejmin, a Harbini Műszaki Egyetem Optikai Intézetének igazgatója azt mondja, „szürkület-szerű” fénye lesz majd a műholdnak, ami sem az emberek, sem az állatok napi rutinját nem zavarja meg.

Ez is érdekelhet:

video | design | hold | világítás | szecsuan

FOLYTASD EZZEL

Ezt a két koncertet vétek lenne kihagyni az ősszel

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram