Close
Csődbe a kontinens egyik leghíresebb Mozart-golyó-gyártója

Csődbe a kontinens egyik leghíresebb Mozart-golyó-gyártója

Fizetésképtelenséget jelentett hétfőn a Mozart-golyót gyártó Salzburg Schokolade, így talán végleg elköszönhetünk az egyik leghíresebb Mozart-golyótól.

Az eredeti osztrák Mozartkrugel egy pisztácia-marcipán keverék, nugátkrémmel és csokimázzal bevonva. Az édességet egy salzburgi cukrász,

Paul Fürst készítette először 1890-ben, a termékkel az 1905-ös párizsi világkiállításon aranyérmet szerzett.

Salzburgban született meg a világhírű Mozart-golyó

Mivel a Mozartkugel elnevezést Fürst cége nem védette le, a édességet más cukrászdák is gyártani kezdték – közéjük tartozott a történet főszereplője, a Salzburg Schokolade is, amely az egyik legfontosabb piaci szereplővé nőtte ki magát a Mozart-golyók világában.

A cégnél a koronavírus-járvány óta tartanak a problémák: a turisták eltűntek, elmaradtak a rendezvények, az esküvők, továbbá a lezárások miatt a cukrászdáknak is zárva kellett tartaniuk hetekig. A salzburgi üzem leállása száznegyvennégy munkást érint, a novemberi és decemberi béreket, valamint a karácsonyi bónuszt már nem utalják át a dolgozóknak.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Kronen Zeitung, Player.hu)

FOLYTASD EZZEL
Hat ok, amiért kezdj el már ma gyömbér teát inni
Ebben az évben végre megtartják Magyarország legizgalmasabb gasztrofesztiválját
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom