Close
Igencsak meglepő, melyik ország kapott helyet a világ legboldogabb országainak listáján!

Igencsak meglepő, melyik ország kapott helyet a világ legboldogabb országainak listáján!

Minden évben kiadják a világ legboldogabb országainak ranglistáját. Akad olyan európai ország, amire egyáltalán nem gondoltuk volna, hogy felkerül a rá.

Az összeállításhoz többek között figyelembe veszik az oktatást, az általános életszínvonalat, a szociális ellátások minőségét, illetve a gazdasági biztonságot is. Íme a lista Európára levetítve:

A három dobogós:

1. Finnország

Már zsinórban másodszor nyerte el a legboldogabb ország címet Finnország.

A finn oktatási rendszer is rendszeresen az élmezőnyben végez az összehasonlításokban, csak a dél-koreai, japán és szingapúri iskolarendszer tudja legyőzni.

2. Dánia

Dánia egy helyet javított a tavalyi év óta a boldogságrangsorban.

Szinte minden statisztikai tényezőben az élen állnak, a várható élettartam, szociális ellátások és juttatások terén is kimagaslóan teljesítenek, ráadásul náluk az egyik legmagasabb a megújuló energiaforrások aránya az energiatermelésben.

3. Norvégia

Bár tizenhárom évig az első helyen állt, a skandináv ország 2017 óta egyre lejjebb csúszik a legboldogabb országok ranglétráján, idén a harmadik helyen végzett.

Norvégiában a kiszámíthatóság, megbízhatóság és az általános gazdasági jólét adja a hátteret a lakosok általános boldogságának.

4. Izland

Egy évtizeddel a teljes gazdasági összeomlás után Izlandon a helyére került minden. A turizmus sosem látott mértékű, nagyban hozzájárult a gazdasági fellendüléshez.

Az izlandiak számára pedig mindig akad egy különleges hely, ahol elbújhatnak a nyüzsgés elől. Talán pont ez a táj a titka annak, hogy olyan boldogok az ott élők.

És a többiek:

5. Hollandia

Úgy tűnik, a hollandoknál a boldogság már egészen kicsi korban kezdődik. Az UNICEF tanulmánya alapján, a holland gyermekek a legboldogabbak a világon.

Nem csoda, hogy az előkelő, ötödik helyen végzett az ország ezen a ranglistán is.

6. Svájc

Az alpesi országban mindent megszavaztatnak az emberekkel. A közvetlen demokrácia rendszere minden bizonnyal hozzájárul, hogy a svájci polgárok úgy érezhetik, mind az ország egészét érintő, mind a helyi kérdésekben számít a véleményük.

Erős közösségben élnek az emberek, ahol minden hang számít. Amellett, hogy Svájc az egyik legboldogabb ország, három svájci város is szerepel a világ legélhetőbb városainak listáján: Bázel, Genf és Zürich.

7. Svédország

Idén is folytatta menetelését a legboldogabb országok ranglistáján Svédország.

A társadalmi egyenlőség, a kimagasló oktatási rendszer és a stabil gazdasági háttér mind hozzájárulnak ahhoz, hogy az emberek egyensúlyban és boldogan élhessenek.

Az idei meglepetés pedig:

Ausztria

Ausztráliát taszította ki az első tízből szomszédunk, igazán példát vehetnénk róla…

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Unsplash)

norvégia | ausztria | finnország | hollandia | toplista

FOLYTASD EZZEL

Olyan újításokat vezet be ez a légitársaság, aminek mindenki örülni fog

A világ legszebb hegyeit egyszer az életben látni kell – Ezeket járd végig!

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom