Close
Ezekben az eldugott, hazai kabinokban bármeddig ellennénk

Ezekben az eldugott, hazai kabinokban bármeddig ellennénk

Az elmúlt néhány év olyan különös kontrasztot mutat a legnépszerűbb szálláshelyek piacán, amire korábban nem volt példa. A luxusszállodák és wellness-hétvégék helyett sokan már sokkal szívesebben vonulnak el a világ szeme elől, valami olyan helyre, ahol a lélek is könnyen megpihen. Ahol a heti képernyőidő és a pulzus is lecsökken, a kényelemről és az ízléses enteriőrről mégsem kell lemondani.

Az Airbnb legnépszerűbb szálláshelyei is olyan izolált kabinok és fára épített kuckók, ahova a városi ember szívesen bevackolja magát egy hosszú hétvégére, hogy befelé is figyeljen egy kicsit. A jó hír, hogy már itthon is találunk izgalmas helyeket, romantikus kis lakokat, luxusfaházakat, ahol még a legzsibongóbb elme is képes lecsillapodni.

Néhányuk már annyira népszerű, hogy hiába a jobb szállodákéhoz hasonló ár, nyárig valószínűleg esélyünk sincs becsekkolni. Ha mégis, mutatjuk, mi hol csapnánk le a lehetőségre, hol töltődnénk fel a kora tavaszi hűvös napokon.

Naphegy Vendégház – Zebegény

Hogy Zebegény környéke a Dunakanyar egyik legfestőibb része, régóta tudjuk. A Naphegy Vendégház viszont az a hely, ami a környék nyugalmát csak tovább fokozza, és ahol a harmónia szinte tapintható.

Az erdőben megbújó aprócska faházban nemcsak a végtelen nyugalom és a friss levegő garantált, de a különleges, természetközeli hangulat is, amit a natúr fabútorok és természetes anyagok használata garantál. A nyitott belső térben egyedi, dél-kelet ázsiai bútorok, rusztikus téglafal, a fürdőben hatalmas dézsakád kapott helyet, a szobákban könnyű a szemünkkel elidőzni a kézzel faragott és festett tükrök, teakfa ajtók részletein – mert itt tényleg erre is van idő.

Minden lelassul, és ahogy télen a kandallóban a tűz ropogását hallgatva felejthetjük el a világ gondjait, úgy nyáron a szabad ég alatti függőágyakban lazíthatunk. Ha egy lexikonban kellene bemutatni ezt a műfajt, mi a Naphegy Vendégház fotóit tennénk csak bele hosszas leírások helyett.

TreeHouses – Noszvaj

A 2017 decemberében elindított TreeHouses akkorát szólt Noszvajon, hogy február környékén bejelentkezve már csak májusra kaptunk helyet. A lombok közé épített luxuskabinok koncepciója nagyon betalált: elsősorban párokra építenek, akik akár hétközben is el tudnak szabadulni pár napra romantikázni.

Erre a TreeHousesban tényleg minden adott, mert a teraszon pezsgőfürdőt, néhány lépésre, az egyik faház aljában üvegfalú szaunát, a szobákban minibárt és pazar enteriőrt kapunk. A Síkfőkúti tó partjára épített kabinok nem a szó klasszikus értelmébe vett lombházak: a közel harminctonnás építményt nem volt fa, ami elbírná, ezért a lombkoronával egy szintre, fapillérekre építették őket.

A luxuskabinok tudatosan magasra pozícionáltak: egy szoba éjszakánként ötven-hatvan ezer forint között mozog, két éjszakánál többre pedig ritkán érkeznek vendégek. És tapasztalatból mondjuk, hogy ez a hely a full extrás reggelivel, a friss levegővel, a jakuzzival és a különleges atmoszférával olyan élmény, amit egyszer át kell élni.

Dióliget – Lovasberény

A lovasberényi Dióliget tavaly az ország legszebb birtoka lett, és nem érdemtelenül: a budapesti közgazdász házaspár néhány évvel ezelőtt váltott az agroturizmusra, és a több száz diófával beültetett birtokon azóta is folyamatosan fejlesztenek.

Az apró kőházaktól a modernebb apartmanokig többféle szállástípust találni a birtokon, közülük az egyik leghangulatosabb mégis a Zöld Fészek Lombház, a fából fára épített kuckó. A gyerekkort idéző faház a várakozásokkal ellentétben belül maximálisan komfortos, ízléses belsőt rejt, kényelmes, tágas terekkel, saját konyhával, fürdőszobával, és kényelmes hintaszékkel a teraszon.

Bár a birtok wifijelei idáig már nem érnek el, és tévé sincs, itt mindenből pont annyit kapunk, amennyire szükségünk lehet. Végül a legjobban úgyis akkor járunk, ha a házikó alatti kétszemélyes függőágyban, vagy a hűvösebb napokon bent, a meleg szobában bújunk össze azzal, akivel a pihenni érkeztünk.

Ha különlegesebb szállásokat is kipróbálnál, mutatunk néhány izgalmas glampinget a világból:

(Fotók: Naphegy Vendégház, Dióliget, Gyana Dániel)

kulcsos ház | faház | kabin | naphegy | utazás

FOLYTASD EZZEL

A romok közt modern bevásárlóközpontok és előkelő lakóházak nőnek: így támad fel a Közel-Kelet Párizsa

A Google Térkép négy új frissítése nagyon jól jöhet az utazáshoz

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram