Close
Budapesti hely is van a világ legolcsóbb Michelin-csillagos éttermeinek listáján

Budapesti hely is van a világ legolcsóbb Michelin-csillagos éttermeinek listáján

Ha meghalljuk, hogy Michelin-csillagos étterem, lelki szemeink előtt máris megjelenik az előkelő környezet, a hófehér abrosz, és aztán a hatvanezer forintos számla. Utóbbi nem minden esetben igaz, sőt: nagyon sok Michelin-csillagos hely kínál már 15 ezer forint körüli áron elérhető fenséges menüt. Csak tudni kell, hol keressük.

Ebben segít egy pénzügyi elemző cég által megálmodott új térkép, amely országokra lebontva mutatja meg a legolcsóbb Michelin-csillagos éttermeket.

(Ide kattintva nagyobb lesz)

A Top Dollar ötszáznál is több egy-, két-, illetve háromcsillagos helyet vizsgált át, hogy összeírja közülük a legolcsóbbakat. A listára végül huszonöt olyan étterem került fel, ahol ötven dollárnál (kb. 15 ezer forint) kevesebbért már rendelhetőek a fogások, és további hetvenöt, ahol pedig nem éri a száz dollárt (kb. harmincezer forint) a menü ára. Száz dollár alatt elérhető háromcsillagos helyet egyébként nem találtak.

A legolcsóbb Michelin-csillagos étterem címét a franciaországi Colombey-les-Deux-Eglises városában működő Hostellerie la Montagne kapja, ahol elképesztően alacsony áron, mintegy huszonöt dollárért, azaz nagyjából 7500 forintért kínálják a többfogásos menüt.

A francia éttermet alig lemaradva követi az egycsillagos budapesti Borkonyha (korábban itt írtunk róla), amely a Top Dollar összesítése szerint a harmadik legolcsóbbként végzett a maga 28,12 dolláros (kb. 8500 forintos) árával.

A legolcsóbb háromcsillagos menüért Tajvanra kell utazni, ott a Le Palais-ban 138 dollárért (42 ezer forintért) kóstolhatunk. A teljes listát ide kattintva lehet böngészni.

(Forrás: Matadornetwork, fotók:  Vas Gergely, Gyana Dániel)

FOLYTASD EZZEL
Ez a csodás lasagne az ételérzékenyek kedvenc tavaszi fogása
Magyar borok debütáltak a világ legismertebb borászati szaklapjában
Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom