Close
Budapesti hely is van a világ legolcsóbb Michelin-csillagos éttermeinek listáján

Budapesti hely is van a világ legolcsóbb Michelin-csillagos éttermeinek listáján

Ha meghalljuk, hogy Michelin-csillagos étterem, lelki szemeink előtt máris megjelenik az előkelő környezet, a hófehér abrosz, és aztán a hatvanezer forintos számla. Utóbbi nem minden esetben igaz, sőt: nagyon sok Michelin-csillagos hely kínál már 15 ezer forint körüli áron elérhető fenséges menüt. Csak tudni kell, hol keressük.

Ebben segít egy pénzügyi elemző cég által megálmodott új térkép, amely országokra lebontva mutatja meg a legolcsóbb Michelin-csillagos éttermeket.

(Ide kattintva nagyobb lesz)

A Top Dollar ötszáznál is több egy-, két-, illetve háromcsillagos helyet vizsgált át, hogy összeírja közülük a legolcsóbbakat. A listára végül huszonöt olyan étterem került fel, ahol ötven dollárnál (kb. 15 ezer forint) kevesebbért már rendelhetőek a fogások, és további hetvenöt, ahol pedig nem éri a száz dollárt (kb. harmincezer forint) a menü ára. Száz dollár alatt elérhető háromcsillagos helyet egyébként nem találtak.

A legolcsóbb Michelin-csillagos étterem címét a franciaországi Colombey-les-Deux-Eglises városában működő Hostellerie la Montagne kapja, ahol elképesztően alacsony áron, mintegy huszonöt dollárért, azaz nagyjából 7500 forintért kínálják a többfogásos menüt.

A francia éttermet alig lemaradva követi az egycsillagos budapesti Borkonyha (korábban itt írtunk róla), amely a Top Dollar összesítése szerint a harmadik legolcsóbbként végzett a maga 28,12 dolláros (kb. 8500 forintos) árával.

A legolcsóbb háromcsillagos menüért Tajvanra kell utazni, ott a Le Palais-ban 138 dollárért (42 ezer forintért) kóstolhatunk. A teljes listát ide kattintva lehet böngészni.

(Forrás: Matadornetwork, fotók:  Vas Gergely, Gyana Dániel)

michelin.csilalg | világ | menü | étterem | térkép

FOLYTASD EZZEL

Amikor benyitottam, azt hittem, hogy Olaszországban vagyok

Újra és újra megdöntik az egy nap alatt felkeresett kocsmák világrekordját

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Ha imádod a legminőségibb dizájnt, ez a hazai lakberendező cég lesz a mennyországod
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom