Close
A legtöbbünk a járvány után is otthonról dolgozna egy felmérés szerint

A legtöbbünk a járvány után is otthonról dolgozna egy felmérés szerint

Megszerettük a home office-t? 

Globálisan a munkavállalók hetvenhárom százaléka szeretne a járványhelyzet után is rugalmas feltételekkel, leginkább otthonról dolgozni, ugyanakkor a dolgozók negyven százaléka tervezi, hogy még ebben az évben munkahelyet vált, közölte a Microsoft Magyarország szerdán az MTI-vel.

A Microsoft legfrissebb Work Trend Index 2021 felmérésébe harmincegy országból több mint harmincezer munkavállalót vontak be. A felmérésből kiderült, hogy a pandémia olyan új jelenségeket hozott a felszínre, amelyekre a jövő vezetőinek is kiemelt figyelmet kell fordítaniuk, ha szeretnék megtartani munkavállalóikat, vagy ha újakat kívánnak toborozni.

Példaként a rugalmas munkavégzés iránti fokozódó igényt említették, ugyanakkor arra is rámutattak, hogy a munkaadóknak figyelniük kell az otthoni munkavégzés eszközeinek biztosítására is, mert a felmérés szerint ezzel a munkavállalók negyvenkét százaléka elégedetlen.

A kutatás arra is rámutatott, hogy megnőtt a távolság vezetők és beosztottak között. Előbbiek hatvanegy százaléka szerint javult a teljesítményük és jól is érzik magukat az otthoni környezetben, a nem vezető beosztású munkavállalók, elsősorban a nők és a fiatalok viszont komoly kihívásként élik meg az otthoni munkavégzést.

Közölték, a munkavállalók harminchét százaléka szerint a munkaadójuk túl sokat vár el tőlük, negyvenöt százalék pedig túlhajszoltnak érzi magát.

Európában a globális átlagnál valamivel rosszabb a helyzet: a dolgozók negyvenkét százaléka érzi kimerültnek magát, negyvenhat százalék pedig stressztől szenved. Az elszigeteltség érzése a felmérés eredményei szerint negatívan hat az innovációra és a termelékenységre. Ugyanis azok a munkavállalók, akik arról számoltak be, hogy elhidegültek a munkatársaiktól, jellemzően attól is vonakodtak, hogy részt vegyenek az ötletelésben, illetve általánosságban az innovációra irányuló munkákban.

A közlemény szerint a kutatás által feltárt trendek vélhetően átalakítják, felpezsdítik a munkaerőpiacot, hiszen az álláskeresőknek már nem kell elköltözniük ahhoz, hogy munkahelyet váltsanak,

sokkal könnyebben költözhetnek viszont új lakóhelyre a jelenlegi munkahelyük megtartásával.

Emiatt tízből négy munkavállaló komolyan mérlegeli a munkahelyváltás lehetőségét, negyvenhat százalékuk pedig szeretne elköltözni. Az új helyzet azonban nemcsak a munkakeresőnek, hanem a munkaadónak is kedvezhet, hiszen a fizikai távolság kevésbé korlátozza a merítési lehetőséget a munkaerő-toborzásnál, olvasható a Microsoft közleményében.

Az otthondolgozásnak valóban vannak előnyei: például csomó idő van finom ételeket főzni, akár ételmaradékokból is, vagy épp megnézni a legfontosabb magyar divatesemény élő közvetítését munka közben.

(Forrás: MTI)

FOLYTASD EZZEL
Ilyen a soul, a gospel, a dzsessz és az R&B fúziója – Cory Henry a Liszt Ünnepen
Egy fesztivál szervezői arra kérik a látogatókat, ha lehet, ne repülővel érkezzenek
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom