Close
A sterilitás megteremtésének eszközei otthonunkban

A sterilitás megteremtésének eszközei otthonunkban

A legtöbb ember egyetért azzal, hogy az otthon a nyugalom földje, ahol minden tiszta. Éppen ezért igyekszünk a lehető legügyesebben végezni a takarítást és minden egyéb házimunkát. A légtér tisztítását azonban csak a szellőztetéssel oldjuk meg. Az igazság az, hogy ez sajnos nem elegendő. A következő cikkben olyan UV-C lámpákról olvashat, amelyek segítenek szinte teljesen sterillé varázsolni otthonát.

A germicidlámpa hatásai

Vannak olyan mikroorganizmusok, amelyek bizony minden légtérben megtalálhatóak, mint amilyen a vírus, a penész vagy a gomba is. Ilyenkor nagy segítség, ha rendelkezésünkre áll egy speciális készülék, mint amilyen a germicidlámpa. Sugárzásának köszönhetően ugyanis könnyedén elpusztíthatóak az ártalmas kórokozók.

Még az egészségügyben is, ahol hemzsegnek a baktériumok, hatékonyan alkalmazzák ezt a technológiát. Elég, ha a műszak után a műtőben csak felkapcsolják a lámpákat és mire virrad, fertőtleníti a felületeket és a légteret egyaránt.

Nagy fokú sterilitás otthon

Általában otthonunkban nincs szükség nagy fokú sterilitás biztosítására, azonban vannak olyan kivételes esetek, amikor mégis. Például, ha egy családtag olyan komoly műtét után érkezik haza, mint amilyen a szervátültetés, vagy ha valaki megterhelő kezelésen vesz részt. Ilyen esetekben a magas fokú csíramentesség eléréséhez a falra szerelhető vagy mobil módon alkalmazható germicid falilámpa ajánlott. A közvetlen UV-C sugárzás a felületek és a légtér tisztításában is segédkezik.

Ezen típusok alkalmazása azonban kellő odafigyelést igényel, hiszen a működtetés alatt nem tartózkodhat senki a helyiségben! Ezenfelül az is egy fontos tény, hogy a sugárzás öregítheti a fa- és műanyag bútorokat.

A Hollandimpex sterilizáló hatású lámpáinak köszönhetően azonban biztonságban tudhatjuk szeretteinket, és kórokozómentes környezetet teremthetünk számukra.

Germicidlámpával a penész ellen

Gyakori probléma lehet a penész megjelenése a lakásokban. A germicidlámpa a dohos, penészes felületek kezelésében is segíthet.

Fontos azonban, hogy először a penész kiváltó okával bánjunk el, mivel a lámpák többnyire csak a felületi kezelést biztosítják. A sugárzás csak a falon látható penészgombát és a légtérben szálló spórákat semmisíti meg. Ez meggátolja a további megtelepedésüket.

Zárt rendszerű légtisztítók

Természetesen kaphatóak olyan zárt rendszerű légtisztító készülékek is, amelyek bátran üzemeltethetőek akár emberek jelenléte mellett is. Ezeket gyakorta hasznosítják például bölcsődékben, óvodákban és iskolákban is. Ezen típusokban egy ventilátor hajtja át az adott helyiség levegőjét a terméken, amelyben egy beépített UV-C lámpa végzi el a csírátlanítást. Számos termékben olyan speciális szűrők is beépítésre kerültek, amelyek kiszűrik a fizikai szennyeződéseket is. Például a HEPA szűrővel ellátott darabok a polleneket szűrik ki hatékonyan.

(Szponzorált tartalom)

FOLYTASD EZZEL
A szilárd tüzelésű fűtőberendezések karbantartásáról röviden
Íratlan illemszabályok társasházban élőknek
Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom