Close
A szűrők használatának fontossága

A szűrők használatának fontossága

Az utóbbi években rengeteg időt töltöttünk otthonainkban, így egyre nagyobb figyelmet fordítunk arra, hogy tiszta és egészséges környezetben éljünk. Ebben lehet óriási szerepe egy megfelelő légtisztító-berendezésnek, ami akkor működhet kifogástalanul, hogyha megfelelő szűrővel van ellátva. Egy új építésű vagy egy felújított otthonban már minden nyílászáró és fal tökéletesen szigetelt, így jóval kevesebb por, valamint zaj jut be a lakásokba.

Hol használják a HEPA szűrőket?

A Szellőző shop légtisztítóit először leginkább az egészségügyi intézményekben, valamit a laboratóriumokban használták. Mivel itt már számos előnyét tapasztalták, ezért kialakultak azok a megoldások, melyeket otthonainkban, sőt, a közösségi helyeken is alkalmazhatunk. A Szellőző shop termékei között megtalálhatunk számos olyan berendezést, melyek a beltéri levegő minőségének javulását szolgálják.

A különböző készülékek azonban nemcsak arra alkalmasak, hogy a levegőben szálló port vagy ártalmas anyagokat szűrjék ki, hanem arra is, hogy a megfelelő értékre állítsák be a lakás páratartalmát. Ezt többféleképpen is elérhetjük, attól függően, hogy a beltér párásítására vagy éppen párátlanításra van szükség.

Tedd tisztává otthonod levegőjét!

Akik allergiás megbetegedésekkel küzdenek, azok pontosan érzik annak a súlyát, hogy mit jelent egy tiszta levegőjű lakás. A légtisztító berendezések segítségével elérhetjük, hogy az otthonunk levegője mentes legyen a pollenektől és az atkáktól, valamint azt, hogy kevesebb por, esetleg állatszőr legyen jelen, ami kellemetlenséget okozhat számunkra.

Ma a piacon a készülékek széles választéka elérhető, ezért okozhat némi fejtörést, hogy melyik típust lenne érdemes választani. Érdemes alaposan áttanulmányozni a termékleírásokat, hiszen ezekből kiderül, hogy az adott készülék el van látva HEPA szűrővel, vagy szűrő nélküli kivitelről van szó. Azonban ahhoz, hogy jól döntsünk, ismernünk kell azt, hogy milyen típusú szűrők közül válogathatunk, és melyiknek mik a pozitívumai.

A HEPA szűrő működése

Többféle szűrőtípussal is találkozhatunk az üzletekben, ezek közül nem mindegyik kapja meg a HEPA minősítést. Ahhoz, hogy egy készülék ezzel rendelkezhessen, különböző szabványoknak kell megfelelni a gyártói oldalon. A HEPA szűrők háromféle módszer alapján távolítják el a szennyeződéseket a levegőből, úgyhogy ez alapján is differenciálhatjuk ezeket a filtereket.

Az Európában használatos, és az amerikai szabvány között van némi különbség, hiszen az utóbbi jóval szigorúbb, az európainál magasabb hatásfokú működést vár el a HEPA szűrőtől. Itt az az előírás, hogy szinte a részecskék 100%-át képes legyen eltávolítani, míg az európai szabvány szerint a részecskék 85%-át kell megszűrnie.

Ma már nem számít luxusnak, ha ilyen berendezéseket használunk. Miért ne tennéd te is egészségesebbé otthonod levegőjét?

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Félcipő a stílusos férfinak – trendek 2023-ra

Szemészeti vizsgálat kisokos egy népszerű szemészettől

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram