Close
A világ legdrágább autókulcsa többe kerül egy Ferrarinál

A világ legdrágább autókulcsa többe kerül egy Ferrarinál

Akinek a pénz nem számít, és minden szupersportautóból áll egy a gyűjteményében, bátran költhet olyan luxuscikkekre, mint az Awain gyémánttal kirakott, arannyal borított kulcsa.

Manapság az autók kulcsában már nem is a kulcs a lényeg, hiszen érintéssel nyithatjuk és gombnyomásra indíthatjuk a modern típusokat, de távirányítóként még használhatók ezek a darabok. A prémiummárkák pedig olyan különleges darabokkal keltik fel az érdeklődést, mint a Porsche autóformájú kulcsa, vagy a BMW kijelzős távirányítója.

A Porsche kulcsa a sportautó sziluettjét mintázza
A BMW kijelzős kulcsáról lekérdezhetjük a főbb paramétereket
A Bugattinál egy második kulccsal aktiválható a 400 km/h feletti végsebesség elérése

Akinek még ez sem elég, annak a különleges távirányítók készítésére specializálódott Awain szállítja a megoldást. A cég legdrágább kulcsa a Phantom, amelyért 500 ezer eurót kérnek, a csaknem 180 millió forintnak megfelelő összeg több, mint amibe egy Bentley vagy egy Ferrari kerül.

De nem is egy egyszerű autókulcsról van szó.

A Phantom egy olyan távirányító, amit összesen 34,5 karátnyi gyémánttal raktak ki,

a borítás 175 gramm 18 karátos aranyból készült. A kulcsot természetesen a legapróbb részletig a megrendelője kívánsága szerint tervezik meg, a fentieken kívül további drágakövek berakására is lehetőség van, hogy igazán különleges ékszer legyen belőle.

Ha a félmillió eurós ár soknak számít egy kulcsért,

az Awain olcsóbb megoldásokat is kínál, a Serenity például ugyanazt az aranyborítást kapja, de csak 20 karátnyi gyémánt kerül rá 80 ezer euróért, míg az alapmodell a Quantum, amely a 3,6 karátos gyémántberakásával 49 ezer euróba, azaz 17,5 millió forintnak megfelelő összegbe kerül.

Kulcs nélkül

Nemcsak az autó kulcsa lehet ékszer, hanem akár a műszerfalon lévő óra is, mint a Rolls-Royce Boat Tail mutatja, amelynek óráját a karunkra is csatolhatjuk. A jövőben persze már kulcs sem kell az autókhoz, mint például az Audi legutóbbi koncepciójához, a luxuslimuzinok jövőjét előrevetítő Grandsphere Concepthez.

luxusautó | távirányító | gyémánt | autókulcs | awain

FOLYTASD EZZEL

Újra büszkén szárnyal a Bentley legendás orrdísze

Ezt a három lejátszási listát pörgesd a kocsiban!

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram