Close
Ennyit kellene fizetned, ha megkóstolnád a világ legdrágább hasábburgonyáját

Ennyit kellene fizetned, ha megkóstolnád a világ legdrágább hasábburgonyáját

A hasábburgonya az egyik leggyakrabban fogyasztott köret a világon. A New York-ban működő Serendipity3 étterem azonban úgy döntött, egészen új dimenzióba emeli a sült krumplit, hogy megalkossa azt a változatot, ami a Guinness Rekordok Könyvébe is bekerülhet.

A “Creme de la Creme Pommes Frites” névre hallgató sült krumpli adagja kétszáz dollárba, azaz megközelítőleg 70 ezer forintba kerül, köszönhetően méregdrága összetevőinek.

Az alapja az Upstate Chipperbeck burgonya, amelyet Dom Perignon és J. LeBlanc pezsgő, valamint Ardenne ecet keverékében blansíroztak meg, mielőtt libazsírban megsütik. Ezt követően a burgonyát többféle szarvasgombával tálalják, majd ehető aranyporral díszítik. A sült krumplihoz úgynevezett Mornay mártást készítenek, amelyben szintén visszaköszön a szarvasgomba. A fogást végül kristály tányéron szolgálják fel.

Az étterem kreatív igazgatója szerint a Frederick Schoen-Kiewert séf által megalkotott ételkülönlegességért egész New York rajong, az pedig rendkívül megtisztelő a Serendipity3 étterem számára, hogy a világ legdrágább hasábburgonyájaként a Guinness Rekordok Könyvébe is bekerülhetett.

Az étterem vezetője azt is elmondta, hogy a kétszáz dolláros burgonyát csak előzetes megrendelést követően lehet elfogyasztani. Emlékeztetett arra is, hogy a világ legdrágább turmixa, szendvicse és desszertje is a Serendipity3 nevéhez fűződik, így egy pokolian drága menüsort lehet összeállítani a New York-i étteremben.

Amikor valaki olcsó, gyorsan megvásárolható és laktató ételt keres, gyakran tér be a gyorséttermekbe egy hamburgerre. A szakácsok és Michelin-csillagos séfek is előszeretettel készítenek azonban burgereket, igaz, ezek olyan luxus alapanyagokat tartalmaznak, amiket nem mindennap kóstol az ember. Robbert Jan de Veen, a hollandiai De Daltons éttermem séfje egészen magas szintre emelte ezt, és megalkotta a világ legdrágább hamburgerét, ami ötezer euróba, azaz átszámítva közel 1,8 millió forintba kerül.

(Fotó: Serendpity3 és Guinness World Records)

FOLYTASD EZZEL
Így készül a klasszikus gyümölcstorta négy lépésben
Ha ezt a koktélt iszod, úgy érezheted, a Szex és New Yorkból léptél ki
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom