Close
Ezek a világ leginkább túlértékelt városai

Ezek a világ leginkább túlértékelt városai

Több ezer véleményt böngésztek át a neten, mire megszületett a lista.

A kingcasinobonus.uk 85 népszerű úti cél és azok húsz-húsz leghíresebb látványosságának értékelését hasonlította össze a neten, az alapján, hogy milyen gyakran szerepeltek a véleményekben olyan kifejezések, mint „csalódást keltő“ vagy „nem az, amit vártam“.

Mindezek alapján úgy tűnt, Bangkok váltja be a legkevésbé a hozzá fűzött reményeket, és az utazók 16,6 százalékos valószínűséggel csalódnak, amikor szembesülnek a valósággal, ezen belül is a Khao San úttal.

Antalya nem sokkal maradt el, ott az utazók 16,5 százaléka volt elégedetlen, míg Szingapúrban 15.8 százalék nem találta meg a számításait. A Water Planet Aqua Park és az Orchard út különösen alulmúlta a várakozásokat. Az említett helyszíneket München és Rimini követi, London és Párizs pedig holtversenyben a nyolcadik lett. Míg az angol fővárosban a London Eye, a franciában a Montmartre ütött el leginkább a képeslapok világától.

Íme, a tízes lista a csalódottak százalékos arányával:

  1. Bangkok; 16,6 százalék
  2. Antalya; 16,5 százalék
  3. Szingapúr; 15,8 százalék
  4. München; 15,7 százalék
  5. Rimini; 14,2 százalék
  6. Miami; 13,9 százalék
  7. Mumbai; 13,9 százalék
  8. London; 13,8 százalék
  9. Párizs; 13,8 százalék
  10. Tokió; 13,6 százalék

Párizs, London és Antalya egyébként egy másik listán is a túlértékelt városok közé került.

(Forrás: Independent, képek: Getty Images)

városok | túlértékelt | turistacsapdák

FOLYTASD EZZEL

Budapestet is érinti ez az Isztambulba tartó vonatos utazás

Új, váratlan trendet figyeltek meg a térképekkel kapcsolatban

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram