Close
A világ legjobb éttermét is térdre kényszerítette a koronavírus

A világ legjobb éttermét is térdre kényszerítette a koronavírus

Ezek nehéz idők, jelentette ki René Redzepi.

A koppenhágai, három Michelin-csillagos Nomát több alkalommal választották meg a világ legjobb éttermének, mindez azonban nem jelenti azt, hogy ne érintenék az aktuális események. Az étterem séfgéniusza, René Redzepi Instagramon jelentette be, hogy legalább április 14-ig szünetelnek, mivel ezt látják a legbiztonságosabb megoldásnak.


Annyit még hozzátett, hogy senkit nem bocsátanak el – ez itthon már több étterembezárás során megtörtént az elmúlt napokban –, sőt, a dolgozók napi három alkalommal ételt is kapnak, és az egészségügyi kiadásaikat is fedezik.

“Ezek nehéz idők lesznek a vendéglátásban is – mondta Redzepi.

– Ha tehetik, ne töröljék a foglalásaikat, csak csúsztassák egy későbbi időpontra!”

A másik, többszörösen a világ legjobbjának választott étterem, a modenai Osteria della Francescana már hat napja bezárt, igaz, az olaszországi helyzetet ismerve csoda, hogy eddig nyitva tartottak. A hazai fine dining éttermek is sorra jelentik be a szünetet: eddig a Babel, a Textúra, a Laurel, illetve a Kiosk Pest és a Kiosk Buda is az időleges bezárás mellett döntöttek.

A koronavírussal kapcsolatos korábbi cikkeink:

laurel | noma restaurant | koronavírus | babel restaurant | rene redzepi

FOLYTASD EZZEL

Üvegpadló és északi fény is jár Európa legjobb rooftop bárjaihoz

Leállítják Franciaország egyik legrégebbi sajtjának gyártását a szárazság miatt

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom