Close
Két magyar hely is szerepel a világ leggyönyörűbb meleg vizű fürdőinek listáján

Két magyar hely is szerepel a világ leggyönyörűbb meleg vizű fürdőinek listáján

Óriási siker!

A Széchenyi Gyógyfürdőt és Uszodát csak egyetlen hely tudta megelőzni az Instagramon a legtöbb hashtaggel rendelkező meleg vizű fürdők rangsorában.

A Parkdean Resorts összegyűjtötte a világ leglenyűgözőbb meleg vizű forrásaival rendelkező helyeket, amelyek között két magyar termálfürdő is megtalálható. A gyűjtést az Instagramon végezték. Megvizsgálták a legnépszerűbb fürdőket, melyeket aztán az alapján rangsorolták, hogy hányszor használták a hashtagjüket a közösségi platform felhasználói a posztjaik során.

A végeredmény számunkra igazán szívmelengető, hiszen a legjobbak között két magyar fürdő is megtalálható, az egyik ráadásul a képzeletbeli dobogó második fokára állhatott fel.

Az első helyen a Blue Lagoon Geothermal Spa végzett 101 721 hashtaggel, nem véletlenül. A világ talán leghíresebb forró vizű fürdőhelye az izlandi Kék Lagúna, amely 37 Celsius-fokos vizével várja a látogatókat.

Mögötte második helyen szerepel a Széchenyi Gyógyfürdő és Uszoda, amely 55 716 hashtaggel büszkélkedhet. Európa legnagyobb gyógyfürdője 1913 óta működik, és elképesztő népszerűségnek örvend a hazai és a külföldi turisták körében.

A Széchenyi gyógyfürdő olyan ikonikus helyszíneket utasított maga mögé, mint a kaliforniai Mammoth Hot Springs, az új-zélandi Hanmer Springs és Hot Water Beac, vagy az olaszországi Terme di Saturnia.

Külön öröm, hogy a tizedik helyre 23 750 hashtaggel befuthatott a Gellért fürdő is, amelyet 2008-ban teljeskörűen felújítottak, így még vonzóbb, és modernebb szolgáltatásokkal, valamint elképesztően látványos, épített környezettel várja a pihenni és relaxálni vágyókat.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Getty Images)

gellér | elismerés | instagram | díj | forrás

FOLYTASD EZZEL

Egészen hihetetlen híresség indul Joe Biden ellen az amerikai elnökválasztáson

Ilyen árakra készüljön az, aki élő fát vásárolna karácsonyra

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram