Close
Két magyar hely is szerepel a világ leggyönyörűbb meleg vizű fürdőinek listáján

Két magyar hely is szerepel a világ leggyönyörűbb meleg vizű fürdőinek listáján

Óriási siker!

A Széchenyi Gyógyfürdőt és Uszodát csak egyetlen hely tudta megelőzni az Instagramon a legtöbb hashtaggel rendelkező meleg vizű fürdők rangsorában.

A Parkdean Resorts összegyűjtötte a világ leglenyűgözőbb meleg vizű forrásaival rendelkező helyeket, amelyek között két magyar termálfürdő is megtalálható. A gyűjtést az Instagramon végezték. Megvizsgálták a legnépszerűbb fürdőket, melyeket aztán az alapján rangsorolták, hogy hányszor használták a hashtagjüket a közösségi platform felhasználói a posztjaik során.

A végeredmény számunkra igazán szívmelengető, hiszen a legjobbak között két magyar fürdő is megtalálható, az egyik ráadásul a képzeletbeli dobogó második fokára állhatott fel.

Az első helyen a Blue Lagoon Geothermal Spa végzett 101 721 hashtaggel, nem véletlenül. A világ talán leghíresebb forró vizű fürdőhelye az izlandi Kék Lagúna, amely 37 Celsius-fokos vizével várja a látogatókat.

Mögötte második helyen szerepel a Széchenyi Gyógyfürdő és Uszoda, amely 55 716 hashtaggel büszkélkedhet. Európa legnagyobb gyógyfürdője 1913 óta működik, és elképesztő népszerűségnek örvend a hazai és a külföldi turisták körében.

A Széchenyi gyógyfürdő olyan ikonikus helyszíneket utasított maga mögé, mint a kaliforniai Mammoth Hot Springs, az új-zélandi Hanmer Springs és Hot Water Beac, vagy az olaszországi Terme di Saturnia.

Külön öröm, hogy a tizedik helyre 23 750 hashtaggel befuthatott a Gellért fürdő is, amelyet 2008-ban teljeskörűen felújítottak, így még vonzóbb, és modernebb szolgáltatásokkal, valamint elképesztően látványos, épített környezettel várja a pihenni és relaxálni vágyókat.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Getty Images)

FOLYTASD EZZEL
Ausztrália vizeibe most senki se merészkedjen, az egész partot ellepték a fájdalmas csípésű medúzák
Utazz Finnországba a Toldi moziban! Jönnek a Finn Filmnapok
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom