Close
Az Adidas látványos úszó teniszpályával vitte el a show-t az Australian Openen

Az Adidas látványos úszó teniszpályával vitte el a show-t az Australian Openen

Az Adidas és a Parley for the Oceans közös munkájából született meg az úszó teniszpálya, ami az ausztrál nemzetközi teniszbajnokság ideje alatt reklámozta a márka újrahasznosított műanyagokat is tartalmazó ruhakollekcióját.

Az Adidas sportszergyártó cég és a Parley for the Oceans környezetvédelmi szervezet egy újrahasznosított műanyagból készült teniszpályát telepített a Nagy-korallzátonyhoz. Az akció aktualitását egyrészről a napokban véget ért, Melbourne-ben rendezett Australian Open adta, másrészről ez jó alkalmat biztosított arra is, hogy

az Adidas szokatlan módon is népszerűsítse legújabb, újrahasznosított műanyagot tartalmazó ruháit.

A játékosok által is viselt új Adidas teniszruházati kollekciót a Nagy-korallzátony szépsége ihlette, az előállítás során pedig az egyik fenntarthatósági innovátoruk, a Parley Ocean Plastic termékeit is felhasználták.

Az akció célja, hogy felhívják a figyelmet és párbeszédet kezdeményezzenek a műanyaghulladék megszüntetése érdekében a Nagy-korallzátony területén.

A pálya felülete a Parley for the Oceans által biztosított újrahasznosított műanyagból készült. Elsőként olyan ausztrál sztársportolók vehették birtokukba, mint Ian Thorpe, Jess FoxNathan Cleary és Steph Claire Smith. Az Australian Opent követően a teniszpálya felületét természetesen újrahasznosítják,

egy közeli város iskolája kapja meg.

Mint ismert, az Adidas elkötelezetten küzd a műanyaghulladék megszüntetéséért, a tervek szerint 2024-ben minden poliésztert újrahasznosított változatra cserélnek, ahol csak lehetőség van rá.

(Forrás: Dezeen, fotók: Adidas)

 

fenntarthatóság | Parley Ocean Plastic | nagy-korallzátony | kollekció | környezetvédelem

FOLYTASD EZZEL

A világ egyik legrangosabb építészeti fődíját nyerte el a Magyar Zene Háza

Megtaláltuk az üzletet, ahol életed kanapéját tervezheted meg megengedhető áron

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram