Close
Az Adidas látványos úszó teniszpályával vitte el a show-t az Australian Openen

Az Adidas látványos úszó teniszpályával vitte el a show-t az Australian Openen

Az Adidas és a Parley for the Oceans közös munkájából született meg az úszó teniszpálya, ami az ausztrál nemzetközi teniszbajnokság ideje alatt reklámozta a márka újrahasznosított műanyagokat is tartalmazó ruhakollekcióját.

Az Adidas sportszergyártó cég és a Parley for the Oceans környezetvédelmi szervezet egy újrahasznosított műanyagból készült teniszpályát telepített a Nagy-korallzátonyhoz. Az akció aktualitását egyrészről a napokban véget ért, Melbourne-ben rendezett Australian Open adta, másrészről ez jó alkalmat biztosított arra is, hogy

az Adidas szokatlan módon is népszerűsítse legújabb, újrahasznosított műanyagot tartalmazó ruháit.

A játékosok által is viselt új Adidas teniszruházati kollekciót a Nagy-korallzátony szépsége ihlette, az előállítás során pedig az egyik fenntarthatósági innovátoruk, a Parley Ocean Plastic termékeit is felhasználták.

Az akció célja, hogy felhívják a figyelmet és párbeszédet kezdeményezzenek a műanyaghulladék megszüntetése érdekében a Nagy-korallzátony területén.

A pálya felülete a Parley for the Oceans által biztosított újrahasznosított műanyagból készült. Elsőként olyan ausztrál sztársportolók vehették birtokukba, mint Ian Thorpe, Jess FoxNathan Cleary és Steph Claire Smith. Az Australian Opent követően a teniszpálya felületét természetesen újrahasznosítják,

egy közeli város iskolája kapja meg.

Mint ismert, az Adidas elkötelezetten küzd a műanyaghulladék megszüntetéséért, a tervek szerint 2024-ben minden poliésztert újrahasznosított változatra cserélnek, ahol csak lehetőség van rá.

(Forrás: Dezeen, fotók: Adidas)

 

újrahasznosítás | australian open | fenntarthatóság | adidas | környezetvédelem

FOLYTASD EZZEL

Ezerszeres az árkülönbség a legolcsóbb és legdrágább balatoni nyaralók közt

Luxusszállóként nyitott újra a legendás, magyar származású építész brutalista irodaháza

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom