Close
Micéliumból alkották újra az Adidas ikonikus modelljét

Micéliumból alkották újra az Adidas ikonikus modelljét

Az Adidas ikonikus, Stan Smith nevű modelljét gomba alapú anyagszerkezetből, Mylóból is újraalkották.

A Mylót micéliumból, azaz a föld alatt található gombafonalakból készítik, és mindössze két hét szükséges az előállításához.

Az újragondolt Stan Smith Mylo kifejlesztéséhez szükség volt az innovatív anyagokban jártas biotechnikai cég , a Bolt Threads közreműködésére.

A végeredmény szinte megszólalásig hasonlít az állati eredetű bőrre,

ezért egyre több tervezőnek nyeri el a tetszését a bőr fenntartható, vegán változata, amelynek az alkalmazásával az Adidas is fontos lépéseket tesz egy környezettudatosabb cégpolitika irányába.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Designboom, Hypeandhyper)

Adidas Stan Smith Mylo | Stan Smith | gomba | adidas | Adidas Mylo

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Egy ideje már hiányolt régi kedvenceket élesztett fel a Tisza

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram