Close
Betiltja a kopaszodást és az őszülést a légiutas-kísérőknek ez a légitársaság

Betiltja a kopaszodást és az őszülést a légiutas-kísérőknek ez a légitársaság

Az Air India új irányelveket fogalmazott meg a légiutas-kísérők számára, ebben gyakorlatilag tiltólistára került a kopaszodás és az ősz hajszál is.

Idén októberben egy új, negyven oldalas füzetet kaptak az Air India munkavállalói, amelyben többek között az is szerepel, hogy az ősz haj nem megengedett, a szürke hajszálakat természetes színűre kell festeniük. A divatos színek és a henna is tiltólistára került.

A férfiak sem ússzák meg: ha gyűrűt viselnek, az kizárólag jegygyűrű lehet és csak a szikh férfiak hordhatnak karkötőt, mivel az a hitük szimbóluma. Amennyiben kopaszodnak, teljesen le kell borotválniuk a fejüket, ráadásul ezt minden egyes nap meg kell tenniük.

Mindezeken túl a személyzet tagjai BMI- és súlyellenőrzésre is számíthatnak.

A szabályzat nemcsak a munkaidőre vonatkozik, hanem a munkába indulókra vagy az onnan távozókra is, így kötelesek akkor is betartani az új rendelkezéseket.

A légiutas-kísérők szakszervezete határozottan tiltakozott az új szabályozás ellen, szerintük annak mentális és egészségügyi kockázatai is vannak. A légitársaság szerint azonban az irányelvet a légiutas-kísérők és az utasok védelmére alakították ki, szerintük a túlsúlyos személyzet biztonsági kockázatot jelenthet.

(Forrás: Independent, fotók: Getty)

szabályzat | stewardess | légiutas-kísérő | air india

FOLYTASD EZZEL

Rekordot döntött tavaly a Budapest Airport forgalma: nézd meg, mennyien utaztak a fővárosból!

A világ egyik leghíresebb szellemvárosa olyan, mintha a Disney tervezte volna

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram