Close
Az Airbnb egy olasz faluba küld négy embert a nyárra, és minden költségüket állja

Az Airbnb egy olasz faluba küld négy embert a nyárra, és minden költségüket állja

Film- és meseszerűen hangzik, de igaz: olyan lehetőséget ajánl az Airbnb, amiről alighanem mindannyian álmodozunk, négy szerencsés ugyanis három hónapot tölthet el egy csodaszép dél-olaszországi kis faluban, hogy elsajátítsák a nyelvet és a helyi kultúrát.

Az olasz álom a mindössze háromszáz lakosú Grottoléban válhat valóra. A program négy önkéntest keres, akik egy teljes nyárra beköltöznek a festői talján faluba, hogy aztán ideiglenes lakcímkártyával a zsebükben teljesen új életet kezdjenek, és a helyi kultúra nagykövetei legyenek.

A grottoleiek szívélyes vendéglátóként örömmel fogadják a jelentkezőket az otthonaikban, és mindenben támogatják őket. Az új lakók megtanulhatnak többek között olívaolajat készíteni, segíthetnek a betakarításban vagy a kerti munkákban, nem beszélve a konyhai feladatokról – tehát első kézből tapasztalhatják meg az olaszországi vidéki élet szépségeit.

Február 17-éig lehet jelentkezni az álomnyaralásra a program honlapján, ahol a tizennyolcadik életévét betöltött, érvényes útlevéllel és kiváló angol nyelvtudással rendelkező pályázónak több kérdést megválaszolva kell bizonyítania rátermettségét a feladatra. De még ez sem elég, mert sajnos kizárólag az alábbi országok állampolgárai vehetnek részt a küldetésben: USA, Mexikó, Argentína (Mendoza tartomány kivételével), Olaszország, Egyesült Királyság, Írország, Németország, Franciaország, Spanyolország, Portugália, Hollandia, Ausztrália, India és Japán.

A többkörös interjúkat követően a harmincfősre szűkített mezőnyből március végén választják ki a négy nyertest, akiknek minden költségét az Airbnb állja a június 1. és augusztus 30. közötti vakációra.

(Fotók: Italiansabbatical.com)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom