Close
Akár börtönbe is kerülhetnek a szabályszegő utasok Amerikában

Akár börtönbe is kerülhetnek a szabályszegő utasok Amerikában

Jelentős szankciókat kénytelenek bevezetni a légi közlekedésben.

A Szövetségi Légiügyi Hivatal (FAA) rendelete értelmében a repülőgépeken súlyos vétséget elkövetőkre drasztikus büntetés vár, ami 35 ezer dollárig terjedő bírság, vagy rosszabb esetben börtön is lehet.

Steve Dickson, az FAA egyik vezetője szerint minderre azért van szükség, mert az utóbbi időben már nemcsak a maszkivselést megtagadókkal akadtak gondok a gépeken, hanem megsokszorozódott a fenyegetéssel vagy erőszakos viselkedéssel járó, a washingtoni eseményekhez köthető fedélzeti rendbontások száma is, melyek zavarták a járatok működését.

Ennek következtében március 30-ig nem lesznek figyelmeztetések, hanem a balhézó utasokkal szemben zéró toleranciát hirdetnek, a vétkezők pedig azonnali büntetésre számíthatnak.

A United Airlinesnál csak az elmúlt héten hatvan utast tiltottak le a járatokról a maszkviselési szabályzat megsértése miatt, ami jóval magasabb a korábbi átlaghoz képest.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: ABC News, fotók: Unsplash, Pixabay)

 

amerika | repülés | fedélzet | légi közlekedés | szabálysértés

FOLYTASD EZZEL

Új úti célt vett fel a kínálatába a Wizz Air

Akkora a felháborodás, hogy Párizs meggondolta magát az Eiffel-tornyot illetően

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram