Close
Ez történik, ha a sivatag kellős közepére telepítenek egy monumentális vízi parkot és egy mesterséges folyót

Ez történik, ha a sivatag kellős közepére telepítenek egy monumentális vízi parkot és egy mesterséges folyót

Egy ötvenmillió dolláros, vagyis átszámítva 16,8 milliárd forintos mesterséges parkot alakítottak ki Abu-Dzabi hegyei közé. Szürreális látvány, hogy az egyik oldalon a nagy sodrású folyó, míg a másikon a végtelen sivatag húzódik.

Az Abu-Dzabi városközpontjától mindössze másfél órára található Al Ain Adventure Park a Közel-Kelet első vadvízi evezési, kajakozási és szörfözési lehetőségét kínálja egy olyan régióban, ahol nincsenek természetes folyók és a hőmérséklet gyakran kúszik 49 Celsius fok fölé. Az országban gyakorlatilag mindent mesterségesen hoznak létre, legyen szó strandokról, hóról, sőt még az esőről is, így talán nem meglepő a vízi sportközpont kialakítása. De mégis az.

A fenntartása pedig még inkább döbbenetes.

A park világszínvonalú kajakozási- és raftingélményeket kínál az oda látogatóknak. Egészen hihetetlen, de 1,2 kilométeren keresztül lehet raftingolni a sivatag kellős közepén és a kajakosok is megtalálják ott a számításaikat. Nemcsak a szórakozni vágyókat csábítják ugyanis a mesterséges vizekre, hanem

a sportolókat is a világ minden pontjáról,

legyen szó szörfösökről, rafterekről vagy éppen olimpiai bajnok kajakosokról. Állítólag már harmincöt ország mintegy háromszáz sportolója jár rendszeresen vissza Al Ain-ba.

Egy vízi park fenntartása a sivatagi környezetben egyedülálló kihívást, aprólékos karbantartást és gondos kezelést jelent. Úgy tudni, hogy a több mint háromszáz kilométerre található Ras Al Khaimah vízéből táplálkozik a park, melyet első körben édesvízzé alakítanak át, majd azt követően a minőségi előírásoknak megfelelően kezelnek.

A park tájékoztatása szerint nagyjából 12,4 millió gallon vizet használnak fel.

Az Al Ain Adventure Park 2022 decemberében nyílt meg újra a koronavírus-járvány miatti három éves zárlatot követően és továbbra is eltökéltek abban, hogy egyedülálló élményt nyújtsanak a vízi sportok szerelmeseinek az Egyesült Arab Emírségek sivatagában. A tétet pedig hamarosan újabb élményekkel, például egy zip-line pályával kívánják emelni.

(Forrás: CNN, fotó: Al Ain Adventure Park)

sivatag | vízi park | al ain | egyesült arab emírségek | abu dhabi

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram