Close
Pompás üvegkockák nyílnak az északifény-szezonra

Pompás üvegkockák nyílnak az északifény-szezonra

Fairbanks régóta tartozik az északifény-vadászok legkedveltebb célpontjai közé.

Ott található a Fairbanksi Egyetem Alaszkai Geofizikai Intézetének északifény-előrejelző állomása is, és 2017-ben, a várostól mintegy negyven kilométerre épült meg a Borealis Basecamp, ahol eddig húsz üvegkupolás igluból lehetett megcsodálni a színes éjszakai égboltot. Idén novemberben azonban öt új üvegkockával bővül a kínálat.

Az új szállások három és fél méter magasak, négy méter szélesek és majdnem tíz méter hosszúak, az északkelet felé néző falaik teljes egészükben üvegből készültek.

Az ingatlan egyébként száz hektáron helyezkedik el egy boreális erdőben, ahonnan fényszennyezés nélkül csodálhatók meg az égi jelenségek. A szolgáltatások azonban a legkevésbé sem nomádok: az iglukban többek között angol vécét találunk fűtött ülőkével és esőzuhany is van. Az új épületek többségében két felnőtt és egy gyermek fér el, az egyikben viszont egy öttagú családnak is jut hely.

Mint Adriel Butler, a Borealis Basecamp tulajdonosa elmondta, a kockákat „jobban szétszórják“, hogy nagyobb privát szférát biztosítsanak a vendégeknek, akik így zavartalanul merülhetnek el az erdő szépségében. Az új házikókat két vagy négy éjszakás csomagok részeként lehet lefoglalni a november 15-től kezdődő szezonra személyenként 1794 dollártól (646 ezer forinttól).

A tábor ugyanakkor más újdonsággal is készül az idén, ez pedig nem más, minthogy már nyáron is ki lehet venni az iglukat. Bár az északifény-szezon itt hivatalosan csak augusztus 21-én kezdődik és április 21-ig tart, a nyári hónapok egy másképpen különleges élményt kínálnak: a fehér éjszakákat.

„Több vendég is mondta nekünk, hogy szívesen jönne ide nyáron is, így ez a szezon természetes meghosszabbítása” tette hozzá Butler. Az iglukba sátras ágyakat építettek, és kísérletképpen egy-három éjszakás csomagokat kínálnak 591 dollártól (213 ezer forinttól) kezdődően, ami magában foglalja az utazást is Fairbanksből oda-vissza.

A pihenés mellé olyan élmények közül lehet választani, mint vezetett autós túra a világ legmagányosabb buszútjától, a Dalton Highwaytől az Északi-sarkkörig, utazás UTV-n a White Mountains rekreációs területen, rénszarvas-séta, valamint egy szánhúzókutya-telep meglátogatása. A túrákon, melyek összeköthetők egy ebéddel vagy vacsorával is az újonnan kibővített Latitude 65 étteremben, szállásfoglalás nélkül is részt lehet venni.

A sarki fények rajongóinak találták ki ezt a vonatutat, de már hőlégballonnal is a nyomába eredhetünk a megunhatatlan látványosságnak.

(Forrás: Travel and Leisure, képek:  Borealis Basecamp/Facebook)

FOLYTASD EZZEL
Ennek az országnak a sofőrei vallják magukat a legveszélyesebbnek
Június 1-től újabb népszerű úti cél törli el teljesen a beutazási korlátozásokat
Rendeld meg a Roadster magazin 7. számát!
Friss lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 220 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom