Close
Elképesztő, mennyit drágultak egyetlen év alatt az albérletek

Elképesztő, mennyit drágultak egyetlen év alatt az albérletek

A KSH-ingatlan.com legfrissebb lakbérindexe szerint májusban az albérleti díjak országosan 1,8 százalékkal, a fővárosban 0,6 százalékkal nőttek egy hónap alatt; egy év alatt országosan 15,6 százalékkal, Budapesten pedig 16,5 százalékkal emelkedtek a lakbérek – közölte az ingatlanpiaci portál.

Balogh László, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője közölte, hogy az albérletpiaci kínálat is növekedésnek indult. Június közepén Budapesten, illetve országosan tizennégy-tizennyolc százalékkal több kiadó lakásból válogathattak a bérlők éves összevetésben, az országos albérlet-kínálat több mint 11 800 kiadó lakásból és házból áll.

Az ingatlan.com szakértője szerint ha kitart a kínálat növekedése, az fékezheti a bérleti díjak emelkedését.

Adataik szerint június közepén Budapesten a tulajdonosok által meghirdetett kiadó lakások

átlagos bérleti díja kétszázharmincezer forint volt.

A legmagasabb bérleti díj az II. és az V. kerületet jellemezte, ahol háromszázötven-háromszázötveezer forintért kínálták a kiadó lakásokat. A népszerű és a legjelentősebb kínálattal rendelkező városrészek közé sorolható XI. kerületben kétszázhuszonötezer, a XIII. kerületben pedig kétszáznegyvenezer forint volt az átlagos bérleti díj. A legolcsóbb kerületek közé tartozik a XVII., a XXI. és a XXIII., ahol Százötven-százötvenötezer forintért kínálják a lakásokat a bérlőknek.

A vármegyeszékhelyeken az átlagos bérleti díj százharmincezer forint, de jelentősek az eltérések.

Veszprém számít a legdrágább városnak százhatvanhétezer forintos átlagos bérleti díjjal, majd Székesfehérvár, Debrecen és Tatabánya következik százhatvan-százhatvanötezer forinttal.

Továbbra is a legolcsóbb nagyvárosok között van Salgótarján és Békéscsaba, ahol kilencven-kilencvenezer forintért hirdetik az albérleteket – áll a közleményben.

(Forrás: MTI, fotók: Getty Images)

ingatlan | budapest | áremelkedés | drágulás | albérletárak

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram