Close
Alighanem megtaláltuk a világ legszédítőbb hotelét

Alighanem megtaláltuk a világ legszédítőbb hotelét

Tériszonyosok ne nagyon bajlódjanak a szobafoglalással!

Peruban járunk, azon belül is Cosco régióban, ahol szó szerint szédületes élménnyel csalogatja vendégeit egy üvegkalitkás szálloda.

A Natura Vive Skylodge-ot csak túrázással, hegymászással és drótkötélpályás csúszással lehet megközelíteni, de ez mind az élménycsomag része, és minden erőfeszítés megtérül, ha egyszer körbenézhetünk odaföntről.

Merthogy a függőhotel ablakaiból fantasztikus kilátás nyílik például a Szent Völgyre és a Machu Picchura, amely mindössze tizenkét kilométernyi távolságra van a skylodge-tól.

Igaz, egy nem túl könnyű, négyszáz méteres hegyi ösvényt kell megmászni érte, és nem kevesebb mint hat drótkötélpályás szakaszt teljesíteni, ami ugye már önmagában sem egy hétköznapi kaland.

Nemcsak az éjszakát lehet azonban eltölteni a Natura Vive kapszuláiban, a hotel konyhája jóvoltából ugyanis a perui gasztronómiával is megismerkedhet a tériszonyt csak a Wikipédia szócikkéből ismerő vendég, aki a helyi ételek kóstolása közben nem akármilyen panorámában gyönyörködhet.

Szédületes élmények

Legendák övezik azt a sziklaszirtet, melyen Trónok harca sorozatból jól ismert Daenerys Targaryen kastélya magasodott. A valóságban a vár helyén egy apró kápolna áll, mely a baszk halászok legfontosabb kegyhelye. Kínában, mint tudjuk, imádnak paráztató hidakat felhúzni, ezért aligha véletlen, hogy a világ leghosszabb üvegpadlójú átkelőjét is arrafelé találjuk. És a föld legmagasabb kötélugróhelyét. Elkészült és ijesztő lett Európa leghosszabb gyalogos-függőhídja is, a Porto közelében felhúzott híd tényleg csak a legmerészebbeknek ajánlott.

(Forrás: EuroNews, fotók: Natura Vive Skylodge Facebook-oldala)

 

 

 

 

peru | szédítő | kapszula | Natura Vive | hotel

FOLYTASD EZZEL

Turisztikai dizájnversenyeken tarolt az ország két varázslatos szállodája

Így csaphatsz le a Budapest születésnapjára készült egyedi plakátra!

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram