Close
Alighanem megtaláltuk a világ legszédítőbb hotelét

Alighanem megtaláltuk a világ legszédítőbb hotelét

Tériszonyosok ne nagyon bajlódjanak a szobafoglalással!

Peruban járunk, azon belül is Cosco régióban, ahol szó szerint szédületes élménnyel csalogatja vendégeit egy üvegkalitkás szálloda.

A Natura Vive Skylodge-ot csak túrázással, hegymászással és drótkötélpályás csúszással lehet megközelíteni, de ez mind az élménycsomag része, és minden erőfeszítés megtérül, ha egyszer körbenézhetünk odaföntről.

Merthogy a függőhotel ablakaiból fantasztikus kilátás nyílik például a Szent Völgyre és a Machu Picchura, amely mindössze tizenkét kilométernyi távolságra van a skylodge-tól.

Igaz, egy nem túl könnyű, négyszáz méteres hegyi ösvényt kell megmászni érte, és nem kevesebb mint hat drótkötélpályás szakaszt teljesíteni, ami ugye már önmagában sem egy hétköznapi kaland.

Nemcsak az éjszakát lehet azonban eltölteni a Natura Vive kapszuláiban, a hotel konyhája jóvoltából ugyanis a perui gasztronómiával is megismerkedhet a tériszonyt csak a Wikipédia szócikkéből ismerő vendég, aki a helyi ételek kóstolása közben nem akármilyen panorámában gyönyörködhet.

Szédületes élmények

Legendák övezik azt a sziklaszirtet, melyen Trónok harca sorozatból jól ismert Daenerys Targaryen kastélya magasodott. A valóságban a vár helyén egy apró kápolna áll, mely a baszk halászok legfontosabb kegyhelye. Kínában, mint tudjuk, imádnak paráztató hidakat felhúzni, ezért aligha véletlen, hogy a világ leghosszabb üvegpadlójú átkelőjét is arrafelé találjuk. És a föld legmagasabb kötélugróhelyét. Elkészült és ijesztő lett Európa leghosszabb gyalogos-függőhídja is, a Porto közelében felhúzott híd tényleg csak a legmerészebbeknek ajánlott.

(Forrás: EuroNews, fotók: Natura Vive Skylodge Facebook-oldala)

 

 

 

 

FOLYTASD EZZEL
Így tesz a környezet­tudatosságért a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áron
Luxus spa és négyszáz lakásos társasház készül a központi pályaudvar köré Manchesterben
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom