Close
Megindító hangjával melegíti fel a lelkünket a perzsa sztárénekes a Müpában

Megindító hangjával melegíti fel a lelkünket a perzsa sztárénekes a Müpában

Alireza Ghorbani lenyűgöző énektechnikáját december 22-én csodálhatjuk meg az intézményben.

A perzsa zenei tradíció egyik legismertebb előadója a budapesti közönséget a legendás Rózsák kertjébe repíti majd el, amely gazdag ihletforrásként szolgált a legnagyobb perzsa költők (Omar Hajjám, Rúmi és Háfiz) alkotásaihoz. A teheráni énekes Lost in Love – Persian love songs című albumának középkori, misztikus szerelemről szóló dalaival minden bizonnyal elandalítja áhitattal figyelő hallgatóságát vasárnap este.

A mélyen vallásos családba született Ghorbani tizenkét éves korában kezdett el komolyabban foglalkozni az énekléssel, mostanság pedig már a perzsa dal egyik első számú előadójának számít. Kiemelkedő nemzetközi karrier van a háta mögött: fellépett például a londoni Barbicanben, a 2017-es lengyelországi WOMEX-en és a düsseldorfi Tonhalléban is.

Annak a generációnak a tagja, melynek művészetére hatottak az 1979-es iráni forradalom történései. A kulcsfontosságú esemény nem csupán az ország történelmét pecsételte meg, hanem a kulturális életére is nagy hatást gyakorolt – a forradalom az iráni klasszikus zene reneszánszát hozta magával, a nyugati zenei irányzatok háttérbe szorultak. Ennek a zenei hagyománynak a jellegzetessége, hogy megőrizte szoros kapcsolatát a 12. századig visszanyúló misztikus költészettel.

A Müpába tehát a középkori misztikus szerelem léleksimogató dallamait hozza: megidézi a klasszikus perzsa költőket, továbbá az iráni költészet kortárs nagyjainak megzenésített alkotásait is. Ebben olyan mesterek lesznek a segítségére, mint – a zenéit szerző – Saman Samimi (kamancheh), Milad Mohammadi (tar) és Zakariya Yousefi (ütőhangszerek). A koncerten azt szeretnék bebizonyítani, hogy a középkori misztikus szerelem dalaiba napjainkban is beleszakadhat a szív.

A december 22-i előadásra itt lehet jegyeket vásárolni.

Ez is érdekelhet:

FOLYTASD EZZEL
Újabb szomorú számokból derül ki, hogy a koronavírus szinte teljesen padlóra küldte a hazai mozikat
Ismét jön az év legnagyobb artvására, és izgalmasabb lesz, mint valaha
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom