Close
Nem ad el több jegyet, és már a bezárásra készül az egyik legpatinásabb légitársaság

Nem ad el több jegyet, és már a bezárásra készül az egyik legpatinásabb légitársaság

Egy belépőkapu bezárul, de egy másik kinyílik.

Október 15-i hatállyal végleg leáll az olasz nemzeti légitársaság, az október 14. utáni időpontokra már nem is árul repjegyeket.

A lépésre egy ideje lehetett számítani, miután néhány hete bejelentették, hogy október 15-én indítja szolgáltatásait a csődbe ment Alitalia helyébe lépő, szintén állami tulajdonú Italia Trasporto Aereo (ITA).

Az Alitalia közleményben tudatta, hogy október 15. utáni járatra szóló jeggyel rendelkező ügyfelek díjmentesen foglalhatnak át ugyanazon célállomásra egy korábbi időpontra. Alternatív megoldásként kérhetik a jegyár teljes visszatérítését is.

A milánói és római bázisokra építő  ITA ötvenkét repülőgépből álló flottával kezdi meg működését, és hatvanegy útvonalon, negyvenöt célállomásra közlekedik majd. Az első amerikai járatok New York, Boston és Miami felé repülnek, a washingtoni és Los Angeles-i repülőutak pedig várhatóan 2022 nyarán indulnak.

Az Olaszország és az EU között létrejött megállapodás értelmében az ITA teljes mértékben átveszi át az Alitalia tulajdonát.

Szuperolcsó jegyekkel törne be a piacra egy norvég fapados légitársaság. A Norse Atlantic Airways nemrég jelentette be, hogy jövő nyáron indítja el hosszú távú járatait. Eközben itthon jelentős utasszám-növekedéssel indult a második félév a budapesti repülőtéren: júliusban 538 074 utast kezelt a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér, ami megközelíti az év első hat hónapjának összforgalmát.

(Forrás: Travelweekly.com, fotók: Getty Images)

olasz | csőd | légitársaság | repülés | Alitalia

FOLYTASD EZZEL

Vacsoráznál az Outlander sztárjával? Ezen a tematikus luxusutazáson megteheted

Vajon ki tudnak majd nyitni a francia sípályák?

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Ától zéig megvalósítja álomotthonod ez a pazar budapesti cég
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom