Close
Lerázná magáról a részeg partituristákat Európa hírhedt buliövezete

Lerázná magáról a részeg partituristákat Európa hírhedt buliövezete

Mallorca és Ibiza fergeteges partiéletével és végtelen happy hour-jaival lopta be magát sok turista szívébe, de idén nyáron már mindez másképp lehet.

Az említett két úti cél mellett Menorcából és Formenterából álló Baleár-szigetek nemcsak gyönyörű tengerpartjairól, hanem kocsmatúráiról és alkoholmámoros hajókázásairól is híres, ám két éve úgy döntött, szeretne leszámolni korábbi imidzsével, és új turisztikai modellt vezetne be.

Még 2020-ban hozták azt az új jogszabályt, mely visszaszorítaná a nyaralók túlzott alkoholfogyasztását, de a járvány miatt ennek hatásait csak most lehet majd lemérni.

Az új szabályok Mallorca és Ibiza szigetén belül Magaluf, El Arenal és Sant Antoni népszerű turisztikai területeire összpontosulnak. A törvények megtiltják az egyet fizet kettőt kap akciókat, a happy hour-öket és az ingyenes italajánlatokat. Az alkoholt árusító boltoknak este fél tíz és reggel nyolc óra között be kell zárniuk, és a hatóságok nem adnak ki új engedélyeket az italozós bulihajókra.

A szállodák az all-inclusive szolgáltatáson belül maximum hat italt szolgálhatnak fel,

hármat az ebédhez és hármat a vacsorához ez a szabály egyébként minden étteremre vonatkozik. Szintén betiltották és azonnali kitiltással szankcionálják a „balkonozást”, vagyis azt az elterjedt, de a legkevésbé sem biztonságos szokást, amikor a részeg turisták az erkélyekről ugranak az úszómedencékbe.

Nem lesz több kocsmatúra sem, és ezer valamint hatszázezer euró közötti pénzbírság illetve három éves szüneteltetés sújtja azokat a bárokat, amelyek így hirdetik magukat.

A sajtóhírekből úgy tűnik, nem minden látogató tud a változásokról, az Easyjet például minden Sant Antoniba repülő utasát figyelmezteti a szigorításokra, a brit újságok pedig elégedetlen turistákról számolnak be, akik nem egészen erre számítottak.

A baleári kormányzat szerint ez az első olyan jogszabály Európában, amely alkoholárusítással és -reklámozással kapcsolatos tilalmat hirdet

bizonyos turisztikai övezetekben. Mivel azonban a sziget gazdasága jelentősen függ a turistáktól, meg kell találni az egyensúlyt az italozós üdülésekből származó bevétel és a fenntarthatósági törekvések között.

Egyelőre nem tudni, hogy az ország más népszerű célpontjai, például Costa Blanca és Costa del Sol is fog-e hasonló modelleket követni. Mindenesetre van olyan hely az országban, ahol nem a turisták élveznek prioritást.

Spanyolország egyébként számos különleges úti célt rejt, mint amilyen például ez a város a sziklák alatt vagy ez a ház, Squid Game-szerű lépcsőkkel.

(Forrás: The Local, képek: Unsplash)

 

FOLYTASD EZZEL
Ennek az országnak a sofőrei vallják magukat a legveszélyesebbnek
Június 1-től újabb népszerű úti cél törli el teljesen a beutazási korlátozásokat
Rendeld meg a Roadster magazin 7. számát!
Friss lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 220 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom