Close
Még hosszú hónapokig nem lehet alkoholt fogyasztani ennek a légitársaságnak a gépein

Még hosszú hónapokig nem lehet alkoholt fogyasztani ennek a légitársaságnak a gépein

Az American Airlines legalább 2022 januárjáig meghosszabbítja a járatain az alkoholfogyasztás tilalmát.

A légitársaság még a koronavírus-járvány elején vezette be a szigorítást, amikor drámai mértékben megnőtt a fegyelmezetlenül viselkedő utasok száma. A szesztilalom január 18-ig marad érvényben, amikor is lejár a napokban bevezett, fedélzeti maszkviselésre vonatkozó mandátum Amerikában.

“Mindent megteszünk annak érdekében, hogy biztonságos környezetet teremtsünk a személyzet és az utasok számára” – mondta Stacey Frantz, az American Airlines egyik vezetője. A vállalat azt is megpróbálja elérni, hogy a fontosabb csomópontokon, többek között Charlotte és Dallas repülőterein is tiltsák be az alkoholos italok elviteles árusítását.

A nagyobb légitársaságok közül az American mellett még a Southwest Airlines szüntette be a fedélzeti alkoholárusítást. A United Airlines repülőgépein pedig az alkoholt tartalmazó italok közül csupán sört és bort lehet fogyasztani.

Az American és a Southwest májusban hagyott fel az alkoholos italok felszolgálásával, miután számos utas erőszakosan viselkedett a személyzettel szemben. A Southwest egyelőre nem is tervezi a feloldást. A Szövetségi Légügyi Hivatal bejelentette, hogy július óta több mint háromezer-négyszáz incidens történt az utasok fegyelmezetlen magaviselete miatt, ami erre az időszakra tekintve óriási növekedés az átlaghoz képest.

Egy hosszú repülőút után a városközpontba jutás legkomfortosabb módja az, ha megkerüljük a tömegközlekedést és hátradőlve élvezzük a taxi privát kényelmét. Amennyiben persze megtehetjük. A FleetLogging készített egy tanulmányt azzal kapcsolatban, hogy a világ nagyvárosaiban mennyiért lehet taxival eljutni a repülőtérről a belvárosba. A telematikai szolgáltatással foglalkozó oldal 1249 különböző repülőteret vizsgált meg.

(Forrás: Independent, fotók: Getty Images)

árusítás | légi társaság | tiltás | alkohol | usa

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram