Close
Még hosszú hónapokig nem lehet alkoholt fogyasztani ennek a légitársaságnak a gépein

Még hosszú hónapokig nem lehet alkoholt fogyasztani ennek a légitársaságnak a gépein

Az American Airlines legalább 2022 januárjáig meghosszabbítja a járatain az alkoholfogyasztás tilalmát.

A légitársaság még a koronavírus-járvány elején vezette be a szigorítást, amikor drámai mértékben megnőtt a fegyelmezetlenül viselkedő utasok száma. A szesztilalom január 18-ig marad érvényben, amikor is lejár a napokban bevezett, fedélzeti maszkviselésre vonatkozó mandátum Amerikában.

“Mindent megteszünk annak érdekében, hogy biztonságos környezetet teremtsünk a személyzet és az utasok számára” – mondta Stacey Frantz, az American Airlines egyik vezetője. A vállalat azt is megpróbálja elérni, hogy a fontosabb csomópontokon, többek között Charlotte és Dallas repülőterein is tiltsák be az alkoholos italok elviteles árusítását.

A nagyobb légitársaságok közül az American mellett még a Southwest Airlines szüntette be a fedélzeti alkoholárusítást. A United Airlines repülőgépein pedig az alkoholt tartalmazó italok közül csupán sört és bort lehet fogyasztani.

Az American és a Southwest májusban hagyott fel az alkoholos italok felszolgálásával, miután számos utas erőszakosan viselkedett a személyzettel szemben. A Southwest egyelőre nem is tervezi a feloldást. A Szövetségi Légügyi Hivatal bejelentette, hogy július óta több mint háromezer-négyszáz incidens történt az utasok fegyelmezetlen magaviselete miatt, ami erre az időszakra tekintve óriási növekedés az átlaghoz képest.

Egy hosszú repülőút után a városközpontba jutás legkomfortosabb módja az, ha megkerüljük a tömegközlekedést és hátradőlve élvezzük a taxi privát kényelmét. Amennyiben persze megtehetjük. A FleetLogging készített egy tanulmányt azzal kapcsolatban, hogy a világ nagyvárosaiban mennyiért lehet taxival eljutni a repülőtérről a belvárosba. A telematikai szolgáltatással foglalkozó oldal 1249 különböző repülőteret vizsgált meg.

(Forrás: Independent, fotók: Getty Images)

FOLYTASD EZZEL
Vége a negyedik hullámnak? A járványügyi intézkedések enyhítéséről döntöttek ma Romániában
Jó hírek érkeztek! Ekkor nyithatnak a sípályák és a szállodák Szlovákiában
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
Négy különleges whisky a whiskykészítés bölcsőjéből, a hűvös Skóciából...
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom