Close
Amerika meglépte végre, amire nagyon sokan vártak már

Amerika meglépte végre, amire nagyon sokan vártak már

Okafogyottá vált a bő egy éve érvényben lévő kötelezettség.

Az Amerikai Betegségmegelőzési és Járványügyi Központ (CDC) bejelentette, hogy vasárnaptól nem kell negatív koronavírus-teszt az országba történő beutazáshoz, vagyis a nemzetközi turisták számára jóval egyszerűbb lesz eljutni az Államokba.

A 2021 januárjától érvényben lévő intézkedésre a tudomány és a fertőzési adatok szerint immáron nincs szükség.

A kötelező Covid-teszt eltörlését hónapok óta sürgették a veszteségek miatt leginkább érintett ágazatok (főként a turisztikai és a légi közlekedési szektor). A döntést kilencven nap múlva felülvizsgálják, amennyiben nem tapasztalnak esetszám-növekedést, helyben marad.

A hivatalos közlés szerint mostanra új szakaszba lépett a világjárvány, köszönhetően a nagy hatékonyságú vakcinák széles körű elterjedésének, valamint a vakcina és a fertőzés okozta immunitás magas arányú kialakulásának. Az intézkedések mindegyike hozzájárult ahhoz, hogy az Egyesült Államokban csökkent a súlyos megbetegedések és a halálozás kockázata.

(Forrás: CNN, fotók: Getty Images)

covid-teszt | kötelező | eltörlés | beutazás | utazás

FOLYTASD EZZEL

Hét jótanács tapasztalt utazóktól, amit érdemes megfogadni

Óriási papírmasépatkány parádézott végig Velencében: megkezdődött a karnevál!

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram