Close
Amerika legdrágább szusibárjában fejenként 350 ezer forinttól indul egy vacsora

Amerika legdrágább szusibárjában fejenként 350 ezer forinttól indul egy vacsora

A legismertebb New York-i fine dining éttermeknél is többet kell fizetni a Masa nevű szusibárban az étkezésért.

A Masa régóta ismert igazán magas árairól, ennek ellenére szemet gyönyörködtető fogásainak köszönhetően folyamatosan teltház mellett üzemel. A wagyu marhahúst, kaviárral megkoronázott torot és a fehér szarvasgombás fagylaltot is tartalmazó extravagáns menüsor

áprilistól legalább ezer dollárba, azaz 350 ezer forint körüli összegbe fog kerülni fejenként.

Azonban amennyiben egy két fős, romantikus szusivacsorára indulnánk New York-ba, legalább 2500 dollárral kell kalkulálnunk, hiszen

a fogások mellé biztosan elkortyolnánk némi bort vagy egy kis szakét.

Ezzel a Masa immár hivatalosan is a legdrágább amerikai étteremmé avanzsált, megelőzve számos ikonikus fine dining éttermet, így például a Deutsche Bank Centerben található Per Se-t is, amely szintén extravagáns menükínálattal várja a vendégeket.

Az áremelés mögött részben a növekvő élelmiszerköltségek és az erős fogyasztói kereslet áll. Éppen ezért nem a Masa az egyetlen étterem, amely drágábban kínálja fogásait – a szusi éttermek többsége, így például a Takayama is megemelte az árait.

Ott négyszáz dollártól, azaz nagyjából 140 ezer forinttól kezdődik fejenként a vacsora.

A Masa azonban még így is dupla olyan drága, mint a Takayama, ebben pedig a kulináris szakértelem mellett az intimitás is közrejátszik. A Masa ugyanis az egyetlen olyan haute sushi hely, ahol nem lehet fényképeket készíteni. Aki ezt megszegi, azt azonnal távozásra szólítják fel.

(Forrás: New York Eater, fotók: Masa)

fine dining | new york | szusi | szusibár | masa

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram