Close
Amerika legdrágább szusibárjában fejenként 350 ezer forinttól indul egy vacsora

Amerika legdrágább szusibárjában fejenként 350 ezer forinttól indul egy vacsora

A legismertebb New York-i fine dining éttermeknél is többet kell fizetni a Masa nevű szusibárban az étkezésért.

A Masa régóta ismert igazán magas árairól, ennek ellenére szemet gyönyörködtető fogásainak köszönhetően folyamatosan teltház mellett üzemel. A wagyu marhahúst, kaviárral megkoronázott torot és a fehér szarvasgombás fagylaltot is tartalmazó extravagáns menüsor

áprilistól legalább ezer dollárba, azaz 350 ezer forint körüli összegbe fog kerülni fejenként.

Azonban amennyiben egy két fős, romantikus szusivacsorára indulnánk New York-ba, legalább 2500 dollárral kell kalkulálnunk, hiszen

a fogások mellé biztosan elkortyolnánk némi bort vagy egy kis szakét.

Ezzel a Masa immár hivatalosan is a legdrágább amerikai étteremmé avanzsált, megelőzve számos ikonikus fine dining éttermet, így például a Deutsche Bank Centerben található Per Se-t is, amely szintén extravagáns menükínálattal várja a vendégeket.

Az áremelés mögött részben a növekvő élelmiszerköltségek és az erős fogyasztói kereslet áll. Éppen ezért nem a Masa az egyetlen étterem, amely drágábban kínálja fogásait – a szusi éttermek többsége, így például a Takayama is megemelte az árait.

Ott négyszáz dollártól, azaz nagyjából 140 ezer forinttól kezdődik fejenként a vacsora.

A Masa azonban még így is dupla olyan drága, mint a Takayama, ebben pedig a kulináris szakértelem mellett az intimitás is közrejátszik. A Masa ugyanis az egyetlen olyan haute sushi hely, ahol nem lehet fényképeket készíteni. Aki ezt megszegi, azt azonnal távozásra szólítják fel.

(Forrás: New York Eater, fotók: Masa)

masa | szusibár | haute sushi | szusi | sushi

FOLYTASD EZZEL

Ezek a világ legjobb gasztrofesztiváljai

Kiderült, melyik a világ legjobb steakje

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram