Close
Ha Amerika legboldogabb városát keresed, ide kell elrepülnöd

Ha Amerika legboldogabb városát keresed, ide kell elrepülnöd

Ha nyaralásról van szó, a boldogság az elsődleges – egy új tanulmány szerint a boldogság pedig leginkább ebben a városban bújkál.

A Club Med adatai szerint Észak-Amerika legboldogabb úti célja ugyanis a Nevada állambeli Las Vegas.

Spin City után New Orleans, Vancouver, San Francisco és Washington D.C. következik a rangsorban, melynek meghatározásához a Club Med számos olyan alapvető tényezőt vizsgált, melyek a boldog és önfeledt nyaraláshoz szükségesek.

A társaság az ötven leglátogatottabb nemzetközi úti célt nézte meg és információkat gyűjtött többek között a környezetszennyezés mértékéről, a bűnözési rátáról, százezer főre vetítve a gyógyfürdők számáról, a közvetlenségről és a sör átlagos áráról.

Vegas elsősorban az ott választható tevékenységek sokaságának és a kiváló biztonságnak köszönhette győzelmet. A mérőszámok alapján 100-ból 73,7 pontot kapott, de a fölényét remekül mutatja, hogy a másodikként befutó New Orleans csupán 26,8-at ért el.

Ami a teljes nemzetközi rangsort illeti, az első helyen Bali végzett, majd Las Vegas, New Orleans, Barcelona, Amszterdam, Budapest, Vancouver, San Francisco, Dubaj és Rio de Janeiro zárta a top 10-et. A Las Vegasba érkezőket a kaszinókon és showműsorokon túl egy Diana hercegnőnek szentelt kiállítás, Martha Stewart új étterme és rengeteg természeti látnivaló várja a közelben.

Az IVisa nevű utazási cég felmérése pedig azt derítette ki, melyek a világ legelégedettebb városai. A rangsor felállításához öt tényezőt vettek figyelembe: a várható élettartamot, a napsütés mennyiségét, a munkaidőt, a megélhetési költségeket és a helyiek barátkozókészségét.

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Getty Images)

úti cél | város | legboldogabb | észak-amerika | amerika

FOLYTASD EZZEL

Több mint 120 év után eltűnik Párizs egyik szimbóluma

Ez várhat ránk az idén a horvát és osztrák sípályákon

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram