Close
Angliában sok ezer koncert lesz a következő másfél hónapban

Angliában sok ezer koncert lesz a következő másfél hónapban

Mintha május–júniusban készülnek egyszerre bepótolni az elmúlt másfél évet.

Angliában hihetetlen intenzitással készítik elő a nyarat: több mint négyezer koncertet hirdettek meg májusra és júniusra. A Music Venue Trust felméréséből kiderül, hogy május 17-e után megnyitnak a koncerthelyszínek, és bár ekkor még távolságtartással lehet koncerteket tartani, de már

266 helyszínen 2534 koncertre lehet jegyet vásárolni június 21-ig tartó időszakban.

A helyszínek visszajelzése szerint arra lehet számítani, hogy ebben a bő egy hónapban több mint négyezer koncertet tartanak majd az országban. A tervek szerint június 21. után már nem lesz szükség a távolságtartásra sem, és teljes kapacitással működhetnek a helyek.

Ha pedig minden jól megy, akkor szeptember végéig tizenhétezer, teljes kapacitáson működő bulin lesznek túl a britek, cirka hétmillió résztvevővel és körülbelül 91,5 ezer fellépéssel. Ez a döntés pedig nagyjából háromszázezer embernek ad majd munkát.

Anglia célja az, hogy a lehető leghamarabb visszaálljon az élőzenei szektor a 2020 előtti szintre, valamint a zenészeknek és a zeneiparban dolgozóknak újra teljes megélhetést tudjanak biztosítani.

Míg Anglia temérdek koncertre készül, Bécs tíz nap múlva nyit újra, Szlovénia pedig már holnap!

(Forrás: IQ-mag, fotók: Unsplash)

koncert | angol | kapacitás | brit | zene

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram