Close
Minden eddiginél szigorúbban lép fel a külföldre utazókkal szemben Anglia

Minden eddiginél szigorúbban lép fel a külföldre utazókkal szemben Anglia

A brit közlekedési minisztérium pénteken ismertette az új rendeletet, ami alapján a Dubajba utazgató angol fiatalok számára vége a nyaralásoknak.

Az új angol rendelet alapján hétfőtől csak komoly írásos indoklással lehet Angliából külföldre utazni, írja az MTI-re hivatkozva a Telex. Nagy-Britanniában a járvány megfékezését célzó korlátozások között már jó ideje szerepel, hogy Angliából néhány nyomós indok kivételével nem szabad külföldre utazni. A brit kormány azonban ezt a rendelkezést március 8-tól kiegészíti azzal, hogy

akik mégis külföldre kívánnak utazni, azoknak ezt írásos formában kell megindokolniuk.

Az utazás előtt kötelezően kitöltendő űrlapot – amely többek között az engedélykéről állampolgárságára is rákérdez – a kormányzati honlapról lehet letölteni. A formanyomtatványon felsorolt lehetséges utazási indokok között szerepel

  • a külföldi munkavállalás,
  • a jótékonysági célokat szolgáló önkéntes tevékenység,
  • a külföldi tanulás,
  • az, ha valakinek orvosi kezelés céljából kell külföldre utaznia,
  • esküvő,
  • külföldi rokon temetése,
  • és egy egyedi indok beírását lehetővé tévő rubrika is.

Azokat, akik nem engedélyezett indokokkal próbálnak Angliából külföldre utazni, a hatóságok 200 font (85 ezer forint) helyszíni bírsággal sújthatják, és felszólítják őket arra, hogy térjenek vissza angliai lakhelyükre.

Skóciában, Walesben és Észak-Írországban is érvényben vannak külföldi utazási korlátozások, de a skót, a walesi és az északír kormány eddig nem tette kötelezővé ilyen űrlap kitöltését.

Míg itthon épp nyolcadikán zár be számos üzlet és szolgáltatás, Boris Johnson brit miniszterelnök a múlt héten épp március 8-án kezdődő enyhítéseket jelentett be a január eleje óta tartó lezárásokból, többek között azt is, hogy két hónap után kinyithatnak a brit iskolák. A négymillió forintig terjedő horrorbírságok viszont továbbra is maradnak, és a beutazás szabályai továbbra is kegyetlenül szigorúak.

(Forrás: Telex, fotók: Unsplash)

vírus | ír | írásos indok | london | brit

FOLYTASD EZZEL

Törölköző- és fürdőzőtilalom: Amalfi után újabb olasz strandok vezetnek be korlátozásokat

Ezek az ingyenes városnéző túrák garantáltan megdobogtatják a sorozatrajongók szívét

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom