Close
A jövő nyaralójának teteje egyben a medencéje is lesz

A jövő nyaralójának teteje egyben a medencéje is lesz

Ki ne szeretne egy tetőtéri medencével felszerelt nyaralót? Költői kérdésnek tűnik. 

És mi lenne, ha a modern nyári rezidenciánknak maga a teteje lenne a medencéje? Meredeken hangzik, de az Anti Reality koncepciója hamarosan megvalósíthatja ezt a most még eléggé merésznek tűnő álmot.

A Summer House néven futó, egyelőre tervként létező projekt egy nyolcvanöt négyzetméteres, tengerparti sziklákra felhúzott házról szól. Az egyedülálló épület legizgalmasabb része a már említett innovatív medencéje,

de a hatalmas panorámaablakai és a sétánnyal ellátott szokatlan formája sem a hétköznapi kategóriába skatulyázzák be.

A tervezők szerint a dizájn kialakításakor a legfőbb cél az volt, hogy az épület nyitott legyen a környezetére, és segítsen közvetlen kapcsolatot teremteni a természettel és a vízzel. Egy tökéletes hely, ahová nemcsak hétvégeken lehet elvonulni a nagyvárosi forgatag elől, hanem akár hónapokra is vendégül láthat.

A masszív sziklákon egyensúlyozó, háromszög alakú nyaraló különös kialakítása lehetővé teszi, hogy bárhol is tartózkodjunk, ne kerülhessük ki a kétségkívül lenyűgöző tengeri panorámát.

Odabent egy nagy és egyben többfunkciós, ovális helyiségekre bontható tér lenne fürdőszobával, hálószobával és konyhával, éppen az aktuális felhasználói igényekhez igazítva.

A fordított tető szabályozható vízszintű medenceként funkcionál, ami létrákon közelíthető meg, a víz elvezetését pedig az épületben elrejtett kamrákon keresztül oldják meg.

Egy biztos, nagyon szívesen megnéznék egy ilyet akár a Balaton északi partján is.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Artfido.com, Designboom)

jövő | summer house | tetőtér | panoráma | rezidencia

FOLYTASD EZZEL

Rátaláltunk a kényelmes luxusra Magyarország egy varázslatos pontján

Így néz ki egy penthouse a világ legmagasabb lakóépületében

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom