Close
Egy anyamedve sétál lakott területen Magyarországon – mindenkit figyelmeztettek Lucfalva környékén

Egy anyamedve sétál lakott területen Magyarországon – mindenkit figyelmeztettek Lucfalva környékén

Egy anyamedvét és két év körüli bocsát rögzítette egy vadásztársaság által működtetett vadkamera Lucfalva határában kedden – írja a Telex.

A vadkamera felvételét sajnos az önkormányzattól nem tudták elkérni, azonban azt megtudták, hogy egyelőre a település lakóit még nem figyelmeztették plakátokon a veszélyre.

A szomszédos Sóshartyán polgármestere, Tóth Gabriella a Facebook-oldalán azonban már tájékoztatta a lakosságot. Mint bejegyzésében írta, Lucfalva és Sóshartyán külterülete határos, a medvék átmehetnek oda is, ezért mindenkit arra kér, hogy

legyen nagyon óvatos, nehogy tragédia történjen.

A Nógrád vármegyei rendőr-főkapitányság a Telex megkeresésére közölte, hogy hozzájuk május hónapban medve észleléssel kapcsolatosan bejelentés nem érkezett. Amennyiben hatóságukhoz ilyen tárgyú bejelentés érkezik, munkatársaik haladéktalanul tájékoztatják a megyei fővadászt, aki a szükséges intézkedéseket megteszi.

(Forrás: Telex, fotó: Getty, csak illusztráció)

nógrád | nógrád vármegye | medve | medveészlelés

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Környezetvédők zártak le egy teljes autópályát: az aktivisták tüntetése az egész utat blokkolta Hollandiában

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram