Close
Már az egyik legismertebb ösvény is tárt karokkal fogadja a távolsági túrázókat

Már az egyik legismertebb ösvény is tárt karokkal fogadja a távolsági túrázókat

Jó hírekkel szolgálhatunk azok számára, akik az Appalache-ösvényen szeretnének a közeljövőben túrázni. A nyomvonalon ugyanis feloldották a járványügyi korlátozásokat, így 2020 márciusa óta elsőként ismét járható a nem mindennapi túraútvonal.

2020 márciusában az Appalachian Trail Conservancy (ATC) azt tanácsolta a távolsági túrázóknak, hogy halasszák el kirándulásaikat a COVID-19 kockázata miatt.

Most ezt az ajánlásukat vonták vissza, egyrészről a hatékony koronavírus elleni vakcinák széles körű elérhetősége miatt, másrészről a CDC egészségügyi szervezet azon bejelentése okán, miszerint a szabadtéri tevékenységek – így például a túrázás – során a vírus terjedésének jóval alacsonyabb a kockázata még a teljesen nem immunizált és be nem oltott emberek kis csoportjai között is.

Az enyhítések ellenére az ATIC azt kéri a túrázóktól, hogy azokban az esetekben, amikor a távolságtartás nem valósítható meg, viseljenek maszkot és a közösségi szálláshelyek helyett inkább vigyenek magukkal sátrakat. Felhívták a figyelmet arra is, hogy két látogatóközpontjuk is megnyit május 27-én, illetve június 2-án.

Az 1937-ben kiépült Appalache-ösvény Észak-Amerika leghosszabb gyalogosútja, 3510 km hosszú, két nemzeti parkot keresztez és tizennégy államon halad át.

Évente körülbelül 3500 ember próbál meg végighaladni a teljes úton, de csak minden negyedikük jár sikerrel. Becslések szerint évente 2-3 millió ember túrázik az útvonal egy-egy szakaszán, amelyek között ködös hegyek, mély erdei, virágos legelők és medve-lesek is találhatók.

A kirándulók menedékházakban, kempingekben, az ösvény mellett álló erdei házakban húzhatják meg magukat.

Idén minden eddiginél többen vághatnak neki az extra hosszú teljesítménytúráknak és a többnapos kirándulásoknak, hiszen így biztonságos körülmények között, a természetben, aktív pihenéssel tölthetik szabadidejüket.

(Fotók: Getty Images)

FOLYTASD EZZEL
Azok, akik nyaralni szeretnének, ezentúl Budapestről mintegy tizenegy görög városba és szigetre juthatnak el közvetlen járattal
Ezek most a legmenőbb utcák a világon
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom