Close
Már nem ad ki több aranyvízumot ez a két ország

Már nem ad ki több aranyvízumot ez a két ország

Sem Írországban, sem Portugáliában nem lehet már befektetésért cserébe vízumot kapni, és Spanyolországban is benyújtottak egy erről szóló törvényjavaslatot.

Írországban a lehetőséget eredetileg akkor nyitották meg, amikor az állam gazdasági nehézségekkel küzdött, és azt volt a célja, hogy ösztönözze a külföldi befektetéseket. Most pedig azért vetnek véget a programnak, mert „kulturális, társadalmi és gazdasági visszaélésekre“ adhat alkalmat.

Portugália, akárcsak Spanyország a lakhatási válságot jelölte meg, amelynek megoldására a vízum megszüntetése mellett más eszközöket is igyekeznek bevetni.

Bár az országban nem adnak ki új vízumokat, a régebbi dokumentumokat meg lehet újítani, ha azokat saját illetve állandó lakhatási célú ingatlan vásárlásával váltották ki, vagy ha az ingatlant régóta adják ki hosszú távú bérletre.

Bár válságról nem beszélnek, Kanadában is nagyon megugrottak a lakásárak az utóbbi években, az ország így megtiltotta a külföldi vásárlásokat.

(Forrás: Schengen Visa Info, képek: Getty Images)

írország | portugália | spanyolország | vízum | aranyvízum

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram